Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ
Απεργία την Παρασκευή

Προειδοποιητική απεργία ξεκινούν μεθαύριο Παρασκευή ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, ενώ παράλληλα οι σπουδαστές των σχολών πραγματοποιούν συνελεύσεις για κλιμάκωση των αγώνων που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια

Οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ ανοίγουν τον κύκλο των κινητοποιήσεων για τη νέα χρονιά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Χτες η γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει προειδοποιητική απεργία για μεθαύριο Παρασκευή 13 Γενάρη και παράλληλα προτείνει στην ομοσπονδία την πανελλαδική οργάνωση κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνουν και αποχή από τις εξετάσεις.

Την ίδια στιγμή οι σπουδαστές με την επιστροφή στα ιδρύματα οργανώνουν γενικές συνελεύσεις και ήδη στη Λάρισα χτες έκαναν κατάληψη των κτιρίων του εκεί ΤΕΙ. Με νέα γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν θα καθορίσουν και τις μορφές των παραπέρα κινητοποιήσεών τους. Στις Σέρρες οι σπουδαστές της Σχολής Τεχνολόγων Εφαρμογών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του ΤΕΙ ενώ σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν και οι συνάδελφοί τους της σχολής Διοίκησης Οικονομίας.

Η γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Αθήνας απέρριψε ως απαράδεκτο το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας. Στη θέση του προτείνει τη θέσπιση μέτρων όπως το να αποτελεί το πτυχίο των ΤΕΙ πρώτο ακαδημαϊκό τίτλο σπουδών, να δίνεται η δυνατότητα οργάνωσης μεταπτυχιακών σπουδών, να καθιερωθούν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στους πτυχιούχους. Επίσης ζητάει να μη θιγεί το εκπαιδευτικό προσωπικό που ήδη υπηρετεί στα ιδρύματα και να παραμείνουν ως έχουν οι βαθμίδες των εκπαιδευτικών (δηλαδή τρεις αντί για τέσσερις που προτείνει το νομοσχέδιο). Με βάση την αντίθεση αυτή οι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Αθήνας ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάθεση νέου με βάση τις προτάσεις της ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ