Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΝ"
Δημαγωγία με πρόσχημα τους θεσμούς

Χρησιμοποιώντας κατά περίσταση το άλλοθι της περιφρούρησης και εξυγίανσης των θεσμών, ο "ΣΥΝ" επιδίδεται σε μια εκ του ασφαλούς "κριτική" των κυβερνητικών και "αντιπολιτευτικών" χειρισμών, σημειώνοντας για άλλη μια φορά την επιδίωξή του να παίξει ενεργότερο ρόλο στη διαχείριση και αναπαλαίωση του συστήματος.

Αναγκασμένος από τις περιστάσεις και τις μικροκομματικές του επιδιώξεις να αφήσει τις διφορούμενες γενικόλογες δηλώσεις σχετικά με την πρόταση αναστολής των διώξεων κατά του Κ. Μητσοτάκη και των στελεχών της ΝΔ για τις υποθέσεις των υποκλοπών και της ΑΓΕΤ, ο "ΣΥΝ" εξέφρασε χτες την αντίθεσή του, θεωρώντας ότι οι κυβερνητικές προτάσεις αναστολής αποτελούν χειρισμούς "πολιτικής παλινωδίας και πολιτικής διγλωσσίας". Σε δηλώσεις του ο Ν. Κωνσταντόπουλος σημείωσε πως αν το κόμμα του βρισκόταν στη Βουλή, δε θα ψήφιζε τέτοιες προτάσεις, επειδή θεωρεί ότι "ενισχύουν την ανυποληψία του πολιτικού λόγου" και "τροφοδοτούν με ακόμα περισσότερη αναξιοπιστία και ανειλικρίνεια την πολιτική ζωή".

Εξηγώντας την αρνητική στάση του "ΣΥΝ", ο Ν. Κωνσταντόπουλος ισχυρίζεται πως οι αναστολές των διώξεων τροφοδοτούν "τα μεγάλα προβλήματα της θεσμικής και πολιτικής κρίσης", επικαλούμενος το ίδιο ακριβώς σκεπτικό που χρησιμοποίησε προ διετίας το κόμμα του στη Βουλή για να στηρίξει τότε την ψήφο του υπέρ της αναστολής των διώξεων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για αντίστοιχες κατηγορίες περί υποκλοπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ