Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας

Ακαταλληλότητα των κτιρίων και έλλειψη χώρου (αυλή) και προσωπικού δείχνουν έρευνες, που έγιναν σε ένα μεγάλο αριθμό νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και παρουσιάστηκαν κατά τις χτεσινές εργασίες του συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, σε αρκετούς σταθμούς, υπάρχει μία παιδαγωγός για 30 παιδιά, ενώ τα κτίρια δεν ακολουθούν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Οι περισσότεροι σταθμοί διαθέτουν μικρή αυλή, στρωμένη με τσιμέντο, με περίφραξη, που θεωρήθηκε από τους ειδικούς επικίνδυνη και αντιπαιδαγωγική. Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος του υλικού και των βελτιώσεων του χώρου του νηπιαγωγείου προέρχεται από δαπάνες του Συλλόγου Γονέων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο χώρος του σχολείου είναι ένας χώρος, όπου το παιδί απελευθερώνει φαντασία, ζωτικότητα, δημιουργικότητα, σχεδόν τη μισή του μέρα. Γι' αυτό ο χώρος αυτός θα έπρεπε να είναι έτσι διαμορφωμένος, ώστε να βοηθά το παιδί να εκφράσει και να αναπτύξει το πλούσιο δυναμικό του και να προστατεύει από κινδύνους τη σωματική και ψυχική του υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ