Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Οι γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη χώρα μας από τους ναζί, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, πρέπει να διεκδικηθούν ως την τελευταία δραχμή, γιατί αυτό επιβάλλεται στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και για λόγους ηθικής τάξης.

Αυτό αποφάσισαν οι διοικήσεις του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης, οι οποίες ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκρότησης σχετικού φορέα, ο οποίος θα διεκδικήσει τις επανορθώσεις ύστερα από πιέσεις πολλών μελών τους.

Πάγια θέση της ΔΗΚΕΘΕ, καθώς και της ΓΣΕΒΕΕ εδώ και χρόνια είναι η διεκδίκηση από τη Γερμανία αποζημιώσεων δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις φοβερές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας. Η κυβέρνηση, αν και συμφωνεί πως πρέπει κάποτε να προβάλει το αίτημα της αποζημίωσης, εντούτοις δεν κάνει ουσιαστικές ενέργειες για να πετύχει κάτι τέτοιο. Ο φορέας που δημιουργείται με την πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων, με τη συμπαράσταση και όσων πιστεύουν στην προσπάθεια αυτή, θα επιδιώξει την άσκηση πίεσης προς τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου αυτή να προβεί στις πολεμικές αποζημιώσεις προς τη χώρα μας. Ενώ εκκρεμεί και η επιστροφή του κατοχικού δανείου που πήρε από τη χώρα μας η ναζιστική Γερμανία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ