Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανθρωπιστική βοήθεια στο Μπρίτσκο της Βοσνίας

Ανθρωπιστική βοήθεια στην εμπόλεμη ζώνη του Μπρίτσκο της Βοσνίας, 1.200 μέτρα από το μέτωπο, με τους πυροβολισμούς από τους ελεύθερους σκοπευτές να είναι ο κυρίαρχος ήχος, μετέφερε πριν λίγες μέρες η αποστολή της Επιτροπής για τη Διεθνή ύφεση και Ειρήνη, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη.

Μεταφέρθηκαν έξι τόνοι τρόφιμα, φάρμακα αξίας έξι εκατομμυρίων, 120 κούτες ρούχα, 40 κούτες παπούτσια και λίγα παιχνίδια. Η αποστολή αποτελούνταν από εκπροσώπους της ΕΔΥΕ - Θ, των τοπικών κινήσεων Ειρήνης Ανάληψης και Πολίχνης και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αμπελοκήπων.

Το Μπρίτσκο σήμερα κατοικείται από 18.000 ντόπιους και 14.000 πρόσφυγες, που μεταφέρθηκαν εκεί από τα κατεστραμμένα χωριά τους. Η αποστολή της ΕΔΥΕ - Θ συναντήθηκε και συζήτησε για τις ανάγκες που έχει η περιοχή σε υλική βοήθεια, με το δήμαρχο, το νομάρχη και τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού. Συγκεκριμένα επισημάνθηκε το γεγονός ότι η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΔΥΕ - Θ ήταν η πρώτη που έφτασε στο Μπρίτσκο. Οι τοπικοί παράγοντες τόνισαν την ανάγκη που έχουν ειδικά σε τρόφιμα και φάρμακα.

Η επίσκεψη της αποστολής της ΕΔΥΕ - Θ πήρε δημοσιότητα στην περιοχή μέσα από συνεντεύξεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι των κινήσεων στο ραδιοφωνικό σταθμό του Μπρίτσκο και στην τηλεόραση του Πάλε. Ετσι το μήνυμα για την πάλη υπέρ της υπεράσπισης της Ειρήνης, της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών, που μετέφερε η ελληνική αποστολή έφτασε στα αυτιά όλων των κατοίκων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ