Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον ανακριτή πάλι ο Α. Καλαφάτης

Στον ανακριτή του 2ου Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών της Αθήνας Κωνστ. Γκανιάτσο (που αντικατέστησε τον πρωτοδίκη Ν. Λιβανό) προσήχθη χτες και έδωσε συμπληρωματική απολογία ο προφυλακισμένος για την υπόθεση του μεγάλου ριφιφί στο υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας, στην οδό Καλλιρρόης, Αναγνώτης Καλαφάτης.Ο κατηγορούμενος πρώην υποδιευθυντής της Τράπεζας κλήθηκε, όπως είπε, από τον ανακριτή για να δώσει διευκρινίσεις πάνω σε ορισμένα ζητήματα και ελπίζει "αυτή τη φορά η υπόθεση να βρει το δρόμο της και να αποδοθεί δικαιοσύνη".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερωτήσεις του ανακριτή περιστράφηκαν στο θέμα του συναγερμού και του συστήματος ασφάλειας της Τράπεζας. Ο Α. Καλαφάτης φέρεται πως πληκτρολόγησε λάθος αριθμούς, με συνέπεια να μην ενεργοποιηθεί εγκαίρως ο συναγερμός. Οι συνήγοροί του Βασ. Αλεξανδρής και Περ. Σταυριανάκης δήλωσαν απλώς ότι "ερευνώνται από την ανάκριση ορισμένα σημεία που δεν είχαν ερευνηθεί και αξιολογηθεί από τον προηγούμενο ανακριτή".

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του ριφιφί δεν κρατείται κανένας άλλος κατηγορούμενος στη φυλακή. Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στην Τράπεζα Εργασίας Χρ. Παπαργυρόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στον ανακριτή, είπε ότι οι εργαζόμενοι είναι στο πλευρό του Α. Καλαφάτη και περιμένουν να αποκαλυφθεί πως δεν έχει καμιά συμμετοχή στην υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ