Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Αρχίζει η μεγάλη "σφαγή"

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εγκύκλιοι για το σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων

Αρχισε ο "σφαγιασμός" των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" και τις θυγατρικές.

Οι διοικήσεις της ΟΑ και της "Ολυμπιακής Αεροπλοφιας" αποστέλλουν εγκυκλίους, σε εφαρμογή του αποκαλούμενου νόμου "περί εξυγίανσης της ΟΑ και των θυγατρικών", στις οποίες ορίζονται επακριβώς οι περικοπές στις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε εγκύκλιο της διευθύντριας της Υπηρεσίας Προσωπικού "Ολυμπιακής Αεροπλοφιας" (αριθμ. πρωτοκόλλου 264/19 - 17/1/95) προβλέπονται τα παρακάτω:

1. Για το 1995 μειώνονται κατά οκτώ μέρες οι αναπαύσεις των εργαζομένων σε βάρδιες, κατά 13 μέρες όσοι εργάζονται με σταθερό ωράριο και κατά 16 μέρες για το ιπτάμενο προσωπικό.

2. Δε μεταφέρονται οι αναπαύσεις που συμπίπτουν με αργίες και με ασθένεια.

3. Μειώνονται σε 22 μέρες το χρόνο οι κανονικές άδειες για το προσωπικό εδάφους, ενώ, μόνο στους εργαζόμενους, που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια προϋπηρεσίας, σε οποιοδήποτε εργοδότη, χορηγείται άδεια πολυετίας τριών ημερών.

4. Μειώνονται σε δύο μέρες οι άδειες απουσίας του προσωπικού, λόγω θανάτου πρώτου βαθμού συγγένειας και τοκετού (για το σύζυγο), ενώ σε πέντε μέρες μειώνεται η άδεια γάμου.

5. Καταργείται η αργία λόγω ονομαστικής εορτής και μειώνεται σε τέσσερις μέρες το χρόνο η πρόσθετη άδεια, λόγω εργασίας σε βάρδιες.

6. Καταργείται η υποχρέωση της εταιρίας να καταβάλλει τα έξοδα καθαριστηρίου του ιπτάμενου προσωπικού.

7. Νυχτερινή εργασία ορίζεται το διάστημα 10 βράδυ - 6 πρωί, αντί 8 μ.μ. - 6 π.μ., που ήταν μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για τις 30 του μήνα η γενική συνέλευση των μετόχων της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", κατά την οποία, εκτός των άλλων, αναμένεται να γίνουν αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ