Τρίτη 19 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαιτούμε!

Αποσπάσματα του ψηφίσματος στο Περτούλι

Στο ψήφισμα που ενέκριναν οι συγκεντρωμένοι στο Περτούλι τονίζεται:

- Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος των αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και να προχωρήσει το ταχύτερο στην ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αποκατάστασης ΟΛΩΝ των θυμάτων, τραυματιών και αναπήρων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

- Να απαιτήσει η κυβέρνηση την καταβολή από το γερμανικό κράτος των τεράστιων χρηματικών ποσών, που οφείλει από πολεμικές αποζημιώσεις και από το περιβόητο "κατοχικό δάνειο", που απέσπασε με τη βία από τα ταμεία του ελληνικού κράτους.

- Συγγραφή της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης, με στόχο να διδαχτεί στα σχολεία, από αντικειμενικούς και αμερόληπτους ιστορικούς, σε συνεργασία με εκπροσώπους της ΠΕΑΕΑ.

- Συμπαράσταση από όλα τα πολιτικά κόμματα στο δίκαιο αγώνα μας για τη λύση των προβλημάτων των αντιστασιακών και των μαχητών του ΔΣΕ.

- Να ψηφιστεί το γρηγορότερο από τη Βουλή το έτοιμο από το 1989 νομοσχέδιο, για τη δίκαιη και ισότιμη αποκατάσταση των αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

- Να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και να αποδοθούν οι ιστορικές ευθύνες συνενοχής στους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Α. Παπανδρέου, που ως πρωθυπουργοί κάλυψαν τους προδότες πραξικοπηματίες, κρατώντας εφτασφράγιστο τον φάκελο της Κύπρου.

- Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από την Αλβανία και να μη συμμετέχει στα σχέδια επέμβασης των στρατοκρατών του ΝΑΤΟ σε βάρος ξένων χωρών και λαών.

- Να ρωτηθεί ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα αν εγκρίνει τις καταστροφικές για τη χώρας μας μεθοδεύσεις των ισχυρών της ΕΕ (συνθήκες Μάαστριχτ και Σένγκεν).

Τέλος, καταδικάζουμε την πολιτική της υποτέλειας και του ραγιαδισμού, που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στα αφεντικά των ΗΠΑ και της ΕΕ και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας και σε συνεργασία με όλες τις καταπιεζόμενες τάξεις των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και αντιδραστικής πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης φιλολαϊκής πολιτικής προς όφελος της Ελλάδας και του λαού της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ