Πέμπτη 2 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτοδιοίκηση για ποιον;

Με συνοπτικές διαδικασίες εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του διευρυμένου νομαρχιακού συμβουλίου Αθήνας - Πειραιά, ένα κείμενο με το οποίο υποτίθεται ότι προσδιορίζονται τα κριτήρια για την κατάρτιση της μελέτης για τον Οργανισμό της συγκεκριμένης ΝΑ. Το κείμενο εξαντλείται σε γενικές αναφορές στον τουρισμό, την ανταγωνιστικότητα, τον πολιτισμό, τα μνημεία κ.ά.

Στη διαδικασία, η μόνη πρόταση που κατατέθηκε ήταν από τη ΝΑΣ η οποία με ένα πολυσέλιδο κείμενο προσδιόρισε ποιο θα πρέπει να είναι το περιεχόμενο δράσης των οργάνων της ΝΑ και το πώς πρέπει να καταρτιστεί η σχετική μελέτη ώστε το αποτέλεσμα να ευνοεί τη συγκεκριμένη δράση. Παρουσιάζοντας την πρόταση ο Χρ. Λαζαρίδης σημείωσε το γεγονός ότι τα προτεινόμενα από την πλειοψηφία κριτήρια αγνοούν σοβαρά προβλήματα όπως η ανεργία, η ακρίβεια, η κατοικία, η παιδεία, η υγεία κ.ά.. Τόνισε την ανάγκη η ΝΑ να μην είναι ένα κομμάτι του μηχανισμού ενός κράτους που παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους και πως πρέπει η ιδιότητα του αιρετού αντιπροσώπου του λαού να ταυτίζεται με την αντίσταση και τη διεκδίκηση.Σε ό,τι αφορά τους στόχους για την ανάπτυξη στην περιοχή, τόνισε ότι αυτοί θα πρέπει να είναι μέρος ενός σχεδίου ισόρροπης ανάπτυξης των περιοχών της χώρας και ανάμεσα σε άλλα να συντείνουν: στην προστασία των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων από το μονοπωλιακό ανταγωνισμό, στην προστασία της παραγωγικής βάσης από το σχέδιο εξαφάνισής της που προωθεί η ΕΕ. Στην αξιοποίηση των πόρων του 2ου Πακέτου Ντελόρ προς παραγωγικές επενδύσεις. Στη χωροθέτηση δραστηριοτήτων, τη δημιουργία βιοτεχνικών πάρκων, την προστασία της επαγγελματικής στέγης. Στην προστασία των κοινωνικών και εργατικών κατακτήσεων.

Για την κοινωνική ανάπτυξη να επιδιώκεται η ενίσχυση του λαϊκού πολιτισμού και των δημιουργών του και η απόκρουση της δημιουργίας μονοπωλίων στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Να υπερασπίζεται η ειρήνη, να αποκρούονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να προστατεύεται η δημόσια και δωρεάν παιδεία, να διατηρείται η κρατική πρόνοια και να απορρίπτεται το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ