Πέμπτη 2 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
Ετοιμη η γραμμή, ζητείται το "πράσινο φως" από ΥΠΕΧΩΔΕ

Ο ΟΣΕ είναι έτοιμος να επαναδρομολογήσει τα τρένα στη γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης, αν ανάψουν το "πράσινο φως" οι επιστήμονες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Ινστιτούτου Γεωτεχνικών - Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Οι τεχνικοί του ΟΣΕ αποκατέστησαν τις ζημιές της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Μαλακάσας και ήδη από το σταθμό της Οινόης πέρασαν δυο άδειες αμαξοστοιχίες "ιντερσίτι", οι οποίες αντικατέστησαν δύο άλλες, που είχαν μηχανικά προβλήματα και οδηγήθηκαν στα μηχανοστάσια του ΟΣΕ σε Αθήνα και Πειραιά. Στο μεταξύ, έχουν αρχίσει οι γεωτρήσεις και οι άλλες έρευνες στην πλαγιά του βουνού, πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή. Από τα συμπεράσματα των ερευνών αυτών, θα εξαρτηθεί η οριστική επίλυση του προβλήματος που θα επιτρέψει και την απρόσκοπτη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ.

Επισημαίνεται ότι οι αρμόδιοι του ΟΣΕ "καίγονται" για την άμεση επανακυκλοφορία των τρένων, καθώς, κάθε μέρα που περνάει, επιβαρύνει την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση του Οργανισμού. Σημειώνεται ότι από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτώβρη, η οικονομική ζημιά του ΟΣΕ ξεπέρασε τα 2,7 δισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ