Πέμπτη 2 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινή 12 ετών στον Μ. Μονσελά

Ποινή κάθειρξης δώδεκα χρόνων και εννέα μηνών επέβαλε χθες το πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Αθήνας στον Ματθαίο Μονσελά,ο οποίος στις 11/1/1994 σκότωσε την 40χρονη οδοντίατρο Γεωργία Βαγενά, ύστερα από προτροπή της ίδιας, γιατί ο σύζυγός της γιατρός Παναγιώτης Κοντέσης διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό με μια νοσηλεύτρια.

Το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (τέσσερις ψήφους έναντι τριών) έκρινε τον Μονσελά ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Του αναγνώρισε, όμως, ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Αυτό είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας Ευσταθία Σπυροπούλου.Τα τρία μέλη που μειοψήφησαν (οι ένορκοι) είχαν τη γνώμη ότι ο Μονσελάς έπρεπε να κηρυχτεί ένοχος για ανθρωποκτονία, η οποία τελέστηκε ύστερα από απαίτηση του θύματος και από οίκτο προς αυτό. Να εφαρμοστεί, δηλαδή, στην περίπτωσή του το άρθρο 300 του Ποινικού Κώδικα, που προσδίδει στην ανθρωποκτονία πλημμεληματικό χαρακτήρα και την τιμωρεί με φυλάκιση.

Σχετικά με το ύψος της ποινής, η εισαγγελική πρόταση ήταν 18 χρόνια, ενώ οι ένορκοι θεώρησαν τα 10 αρκετά (πρόκειται για την κατώτερη ποινή που προβλέπει ο νόμος). Μετά την καταδικαστική απόφαση, ο Ματθαίος Μονσελάς είπε μέσω των συνηγόρων του ότι αισθάνεται δικαιωμένος απέναντι στο Θεό και την Γεωργία Βαγενά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ