Πέμπτη 2 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς βελτίωση των εργαζομένων δεν υπάρχει αναβάθμιση

Το ΚΚΕ πιστεύει ότι ουσιαστικός και αναπόσπαστος παράγοντας αναβάθμισης του υγειονομικού συστήματος είναι η βελτίωση της θέσης των εργαζομένων στο χώρο της υγείας από άποψη επιστημονική, επαγγελματική, συνθηκών δουλιάς και αμοιβής. Προτείνει την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, καθώς και την αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού με μια σειρά μέτρων, που θα εξασφαλίζουν την παραμονή, την εκπαίδευση, τη συνεχή τροφοδότηση με υψηλής στάθμης υγειονομικό προσωπικό. Ζητά την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και τον προγραμματισμό του ιατρικού δυναμικού. Να θεσπιστούν αξιοκρατικά κριτήρια για τις προσλήψεις και την εξέλιξη των γιατρών του ΙΚΑ.

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών. Επιμένει στο θεσμό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ως μοναδική εργασιακή σχέση. "Πρέπει, υπογράμμισε ο Σπ. Στριφτάρης, να γίνει συνείδηση σ' όλους τους γιατρούς ότι η βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης θα κατακτηθεί με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις. Η βελτίωση των οικονομικών τους με άλλους τρόπους μπορεί να ωφελήσει μια μικρή μειοψηφία, αλλά για τους πολλούς θα μείνει αυταπάτη".

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι υγειονομικοί οφείλουν να σηκώνουν ένα μέτωπο καταγγελίας και αντίστασης στα νοσηρά φαινόμενα συναλλαγής, αδιαφορίας και εκμετάλλευσης και να επιβάλουν ένα πνεύμα εξυγίανσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ