Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Να δώσει εξηγήσεις ο νομάρχης Ηλείας

Ομόφωνη απόφαση, μετά από πρόταση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας"

Την οξύτατη αντίδραση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) προκάλεσαν οι δηλώσεις του νομάρχη Ηλείας Θ. Ράλλη υπέρ της χρήσης χασίς και της αποποινικοποίησης της χρήσης όλων των ναρκωτικών. Η άμεση αντίδραση της παράταξης, στη χτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας, είχε αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαδικασία για να ζητήσουν οι αιρετοί της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) εξηγήσεις από το συνάδελφό τους σχετικά με την απαράδεκτη τοποθέτησή του.

Συγκεκριμένα ο Σπ. Χαλβατζής έφερε το θέμα στη συνεδρίαση, σχολιάζοντας τις απαράδεκτες δηλώσεις του νομάρχη Ηλείας.

Από την πλευρά της ΝΑΣ, πάντως, ο Σπ. Χαλβατζής χαρακτήρισε απαράδεκτο να εμφανίζεται νομάρχης που να προπαγανδίζει την ελεύθερη χρήση του χασίς. "Η διαφήμιση της άριστης ποιότητας του χασίς της Ηλείας δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προκαλεί το αίσθημα χιλιάδων ανθρώπων που αγωνίζονται κατά της χρήσης κάθε είδους εξαρτησιογόνων ναρκωτικών ουσιών".

Χαρακτήρισε εκφυλιστικά αυτά τα φαινόμενα, σημείωσε ότι η ΝΑ πρέπει να αντιπαλέψει όλη αυτή τη "λογική" και συμπλήρωσε ότι ο εθισμός στην ιδέα της χρήσης ναρκωτικών είναι εξίσου επικίνδυνος με την ίδια τη χρήση.

Η παρέμβαση της ΝΑΣ είχε σαν αποτέλεσμα να αποφασίσει ομόφωνα το νομαρχιακό συμβούλιο, ο νομάρχης Αθήνας Δημήτρης Ευσταθιάδης να επικοινωνήσει σήμερα με τον πρόεδρο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας Ευάγγελο Κουλουμπή και ο τελευταίος να επικοινωνήσει με τον νομάρχη Ηλείας και να ζητήσει εξηγήσεις εκ μέρους των αιρετών για την τοποθέτησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ