Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΟΧΑΙΑ
Μετά τα αλκοτέστ έλεγχοι για ζώνες και κράνη

Καμπάνια για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε συνεργασία με άλλους φορείς αρχίζει τον Οκτώβρη η Αστυνομία, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίος.

Ο υπουργός είπε ότι η Τροχαία θα συνεχίσει τους ελέγχους για την πάταξη της αλόγιστης χρήσης οινοπνευματωδών ποτών και μάλιστα το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και στην επαρχία, μόλις εξοπλιστούν οι υπηρεσίες με τις αναγκαίες συσκευές. Από τον Αύγουστο έχουν ελεγχθεί 5.721 οδηγοί. Από αυτούς οι 409 ήταν μεθυσμένοι, ενώ κατασχέθηκαν 49 οχήματα. Το ενδιαφέρον της Τροχαίας θα εστιαστεί επίσης στη χρήση των ζωνών ασφαλείας, στη συμπεριφορά των δικυκλιστών και των οδηγών που βραδυπορούν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων που ισχύει τους καλοκαιρινούς μόνο μήνες σε τμήματα του εθνικού δρόμου, ορισμένες μέρες και ώρες, είπε ότι το μέτρο έχει πετύχει, αλλά ενδέχεται να τροποποιηθεί επειδή παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα. Από τις 18 του Ιούλη που άρχισε να εφαρμόζεται η σχετική υπουργική απόφαση διαπιστώθηκαν συνολικά 2.575 παραβάσεις. Το 90% των παραβάσεων έγινε από τις 2 μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία έχει καταρτιστεί νομοσχέδιο για την πάταξη του φαινομένου της αυθαίρετης τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων και φωτεινών μηνυμάτων σε πεζοδρόμια και δρόμους. Το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει τη χωροθέτηση των διαφημιστικών πλαισίων και θα προβλέπει ποινές για τους παραβάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ