Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ
Νομάρχης - υποστηριχτής της μαστούρας!

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καταγγέλλει το νομάρχη Ηλείας, για τις δηλώσεις του περί νομιμοποίησης των ναρκωτικών

Την έντονη αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ προκάλεσε η χτεσινή συνέντευξη του νομάρχη Ηλείας, Θανάση Ράλλη, στην "Ελευθεροτυπία", όπου, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών και παρουσιάζει το χασίς του νομού ως το καλύτερο ποιοτικά χασίς στην Ελλάδα... Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καταγγέλλει τον νομάρχη και τονίζει ότι αποτελεί τον "υπ' αριθμόν ένα επικίνδυνο οραματιστή της γενικής ισόβιας μαστούρας στο νομό", ενώ επισημαίνει ειρωνικά πως στη συγκεκριμένη συνέντευξη παρουσιάστηκε "άριστος διαφημιστής της ηλειακής χασισο-υπερπαραγωγής πρώτης ποιότητας"... Ενδεικτικός ίσως είναι ο τίτλος της συνέντευξης "Το Χασίς της Ηλείας είναι Α - Α"!

"Ο "αντάρτης" του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, αναιδέστατα και προκλητικά προβάλλει την κοινωνία της μαστούρας. Ξεπερνά ακόμη και τις απαράδεκτες απόψεις του πρώην υπουργού Παιδείας και τώρα υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για ελεύθερη χρήση - καλλιέργεια χασίς, ζητώντας την αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών.

Δίνει "γην και ύδωρ" στους σκληρούς εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ για μια θέση, μελλοντικά, στον κόσμο της μίζας και της αρπαχτής, που φτιάχνουν, με μια νεολαία αποχαυνωμένη, ακίνδυνη, χαμένη "στους παραδείσους" της μαστούρας, για να μη διεκδικεί το δίκιο της, για να μην τιμωρεί όσους αετονύχηδες τής σκάβουν το λάκκο".

Η Νομαρχιακή επισημαίνει το γεγονός πως ο Θ. Ράλλης είναι "πρώτος πολίτης του νομού, που γνωρίζει "τα πράγματα με τ' όνομά τους"", γι' αυτό δεν είναι δυνατόν, κατά τη συνέντευξή του, "ως Πόντιος Πιλάτος να αποσείει από πάνω του τις ευθύνες και να ρίχνει το κρίμα στο λαιμό της Αστυνομίας, στο έργο της οποίας "τα συμφέροντα (;) παρεμβαίνουν"". Στην ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΣ τον χαρακτηρίζει, για όλους αυτούς τους λόγους, "εκσυγχρονιστή που διάλεξε τον εύκολο ρόλο του εκ των υστέρων αυστηρού επικριτή"...

Παράλληλα, η ΝΕ καταγγέλλει το νομάρχη, ο οποίος καταλόγισε στην αρχαιότερη ημερήσια εφημερίδα της χώρας, "ΠΑΤΡΙΣ", την ευθύνη για το κακό όνομα της Ηλείας. "Η "ΠΑΤΡΙΣ" πρόβαλε όλα τα κακά της Πελοποννήσου κάτω από τον τίτλο ΠΥΡΓΟΣ ανταπόκριση, γι' αυτό και βγήκε το κακό όνομα στην Ηλεία", είπε στη συνέντευξη ο νομάρχης.

"Η δήλωση αυτή στόχο έχει να βγάλει λάδι τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, της παλαιοσυντηρητικής Δεξιάς και της νέας εκσυγχρονιστικής- νεοσυντηρητικής Δεξιάς, που γλείφει τώρα. Κι ας ευθύνονται αποκλειστικά για τη διαρκή υποβάθμιση του πλουσιότερου ίσως σε παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες νομού της Ελλάδας", απαντά η ΝΕ.

Η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, στη χτεσινή ανακοίνωσή της, καλεί το λαό του νομού και κυρίως τους νέους και τις νέες:

  • Να "δοξάσουν" το νομάρχη για το κατάντημά του.
  • Να απαιτήσουν να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα αυτοβούλως και να πει τα πράγματα με το όνομά τους, όπως οφείλει. "Αν αντέχουν τα κότσια του", επισημαίνει η ΝΕ.
  • Να καταδικάσουν τα ιδεολογήματα της μαστούρας. Κανένας να μην μείνει αδιάφορος σ' αυτό το κοινωνικό έγκλημα που συντελείται μπροστά στα μάτια τους.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, νέοι και νέες - "λίγο τεμπέληδες ανέκαθεν", κατά το νομάρχη, ενωθείτε.

Με μαζική δράση μέσα από τα σωματεία σας, αγωνιστείτε να κόψουμε τις ρίζες της τοξικομανίας, αγωνιστείτε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι για μια κοινωνία με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Κανένας συμβιβασμός γι' αυτό το θέμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ