Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εμπόριο όπλων και ναρκωτικών

Πιάστηκε ελληνοαλβανική σπείρα

Οπλοστάσιο με 44 τουφέκια "Καλάσνικοφ" είχε στην Αθήνα συμμορία που πουλούσε ναρκωτικά. Σύμφωνα με την Αστυνομία μέλη της ήταν οι Δημήτριος Κολίτας, 30 χρόνων, από τα Α. Λιόσια, Ευάγγελος Αντωνόπουλος, 54 χρόνων, από τη Χώρα Τριφυλίας Μεσσηνίας, Δημήτριος Χαλκέας, 27 χρόνων, από τους Αγ. Σαράντα της Αλβανίας, Ηλίας Οικονόμου, 24 χρόνων από την Πρεμετή της Αλβανίας και Ρόμπερτ Μούτσι, 29 χρόνων από την Κέλσιρα Αλβανίας.

Μετά από πληροφορίες η Ασφάλεια εντόπισε ότι ο Αντωνόπουλος, που κατοικεί στην οδό Γρηγοροβίου 12 στα Πατήσια, διακινούσε ναρκωτικά και όπλα. Ο δράστης είχε καταδικαστεί παλιότερα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών για πλαστογραφίες και απάτες. Την περασμένη Δευτέρα αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το διαμέρισμα του δράστη, είδαν τον Αντωνόπουλο μαζί με τους Οικονόμου και Μούτσι να φεύγουν από το διαμέρισμα και να συναντιούνται στην πλατεία Αγ. Λουκά με τον Κολίτα. Οι δυο τελευταίοι επιβιβάστηκαν σε φορτηγάκι.

Οταν κινήθηκαν στην οδό Αχαρνών κατάλαβαν ότι τους παρακολουθούσαν και προσπάθησαν να ξεφύγουν κινούμενοι αντίθετα σε μονόδρομους και παραβιάζοντας τους κόκκινους σηματοδότες. Το φορτηγάκι ακινητοποιήθηκε μετά από πυροβολισμούς που έριξαν οι αστυνομικοί στα λάστιχα. Στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 τουφέκια, 49 γεμιστήρες με 2.047 φυσίγγια και 61 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Ο Κολίτας και ο Μούτσι ξέφυγαν από τους αστυνομικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ