Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Ερχονται για τα "πανωπροίκια"...

Εντός των ημερών αναμένεται να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και εργολάβων

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της κοινοπραξίας "Ολυμπιακό Μετρό" για τα νέα "πανωπροίκια". Στις διαπραγματεύσεις αυτές, τα κορυφαία στελέχη της κοινοπραξίας των εργολάβων που αναμένονται από το εξωτερικό αναμένεται να "παίξουν" και το "χαρτί" της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να συνάψει μαζί τους μια νέα σκανδαλώδη συμπληρωματική σύμβαση και μέσω αυτής να αποκομίσουν τα δεκάδες δισ. δρχ. πρόσθετες αμοιβές που διεκδικούν. Δεν αποκλείεται όμως, αντί άλλων ανταλλαγμάτων, να ζητήσουν το "πακέτο" των επεκτάσεων του μετρό, το οποίο συνεχώς πλέον διευρύνεται στις μελέτες που καταρτίζει η "Αττικό Μετρό ΑΕ", το κόστος των οποίων, σύμφωνα με το πιο μετριοπαθές σενάριο, ανέρχεται σε 200 τουλάχιστον δισ. δρχ., ενώ, σύμφωνα με το πιο διευρυμένο, ίσως να ξεπερνά ακόμη και τον προϋπολογισμό του μετρό που τώρα κατασκευάζεται και εκτιμάται σε σημερινές τιμές γύρω στα 650 δισ. δρχ.! Οπως όλα δείχνουν, δηλαδή, το "μεγάλο φαγοπότι" θα συνεχιστεί...

Στο μεταξύ, από σήμερα το πρωί αποδίδεται στην κυκλοφορία ολόκληρη η Λεωφόρος Πανεπιστημίου, αφού, όπως ανακοίνωσε η "Αττικό Μετρό", ξεπεράστηκαν τα εμπόδια στην πορεία του "μετροπόντικα", αφού έγιναν οι απαραίτητες τσιμεντενέσεις. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο "μετροπόντικας" κατασκεύασε τις τελευταίες τέσσερις μέρες 60 μέτρα σήραγγας και απέχει πλέον 340 μέτρα από το σταθμό της Ακαδημίας.

Πάντως τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να ξανακλείσει μερικώς ή ολικώς η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου, αν όπως εικάζεται ο "μετροπόντικας" συναντήσει νέα σαθρά εδάφη ή πέσει πάνω στα υπόγεια παλιά πηγάδια που βρίσκονται στο ύψος της οδού Σανταρόζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ