Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπερέβαλε εαυτόν η "Αυγή"

Στην "Αυγή" βρήκε χτες τον πιο θερμό υποστηριχτή της η "έκθεση Σπράου", αφού η πλειοψηφία του Τύπου κάπου ανατρίχιασε από την ωμότητα που χαρακτηρίζει αυτό το υπαγορευμένο από την κυβέρνηση κατασκεύασμα, κάνοντας λόγο για "Ρίχτερ", "βόμβες" κλπ. στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Να όμως, που - κατά την "Αυγή" - οι εμπνευστές και οι "κίλερ" της συγκεκριμένης έκθεσης "δεν καταθέτουν ολοκληρωμένο μοντέλο αναμόρφωσης του συστήματος, ούτε υιοθετούν εξειδικευμένα μέτρα, παραπέμποντας στον κοινωνικό διάλογο..."! Και αυτό, αφού εισαγωγικά προβάλλεται δεόντως ο ισχυρισμός των Σπράου - Τήνιου ότι προσφέρουν "ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας να αλλάξουμε το ασφαλιστικό σύστημα πριν αυτό εξαντληθεί η ικανότητά του να πληρώνει στους δικαιούχους συντάξεις στα σημερινά επίπεδα..."!

Οχι, ούτε τυφλοί, ούτε αλλήθωροι είναι οι υπεύθυνοι της καλής εφημερίδας, αφού ακόμα και από το δικό τους δημοσίευμα προκύπτει στη συνέχεια ότι και συγκεκριμένα μέτρα προτείνονται και ολοκληρωμένο μοντέλο προβάλλεται και σαρωτικό στο σύνολό του είναι. Αλλο τους καίει: Η διάσωση, η συνέχιση και η ολοκλήρωση του "κοινωνικού διαλόγου", όπως αυτός έχει προδιαγραφεί. Γι' αυτό και φροντίζουν να εναρμονιστούν με την κυβερνητική προπαγάνδα, ότι πρόκειται δήθεν απλά για κάποιες προτάσεις που θα συζητηθούν ...στον "κοινωνικό διάλογο".

Κάπου, όμως, πάνω στην πρεμούρα τους, το παρακάνουν και "αδειάζουν" και τους ίδιους τους συνδικαλιστές τους, ορισμένοι από τους οποίους επιμένουν να το παίζουν "δίπορτο"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ