Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ
Να συντονιστούμε καλύτερα

Σύσκεψη φορέων για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους κατά της εφαρμογής της Συμφωνίας Σένγκεν στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε προχτές στο Συνδικάτο Οικοδόμων.

"Ο,τι και να πούμε είναι λίγο σε σχέση με αυτό που πρέπει να κάνουμε", υπογράμμισε ο Δημ. Κυριάκος,από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας. "Ο κόσμος πρέπει να πληροφορηθεί και οι φορείς να δράσουν", τόνισε ο Απ. Σιάντος από το παράρτημα Οικοδόμων Πετραλώνων - Θησείου. Πρότεινε δε τη δραστηριοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης. "Το ζήτημα της Συμφωνίας Σένγκεν να μπει στην επέτειο του γιορτασμού της αντιδικτατορικής εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη", είπε ο Βασ. Δούρος από το Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967 - 1974.

"Κάθε φορέας πρέπει να αποκτήσει έναν υπεύθυνο που να ασχολείται με το θέμα της Συνθήκης Σένγκεν", τόνισε ο Ν. Τσιούνης από την Επιτροπή για τη μη εφαρμογή της Σένγκεν. "Θα πραγματοποιηθούν", συνέχισε, "παρεμβάσεις και ομιλίες στα συνέδρια των Σωματείων. Προσανατολιζόμαστε να κάνουμε στα μέσα Νοεμβρίου ημερίδα".

Από την 1η Δεκέμβρη 1997 στη χώρα μας θα εφαρμόζεται η Συμφωνία Σένγκεν που προβλέπει μαζικό φακέλωμα των πολιτών. Στο δεύτερο εξάμηνο του 1998 θα εξεταστεί απ' την ΕΕ αν θα εφαρμόσουν στη χώρα μας τα "ευεργετήματα" της συνθήκης, όπως είναι η λεγόμενη "ελεύθερη διακίνηση των πολιτών". Μέχρι τότε οι πληροφορίες που θα συλλέγουν για τους πολίτες της χώρας μας οι διάφορες υπηρεσίες θα... ταξινομούνται κανονικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ