Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραπληροφόρηση χωρίς όρια

Είναι δικαίωμα του Γ. Β. της "Ελευθεροτυπίας" να υποστηρίζει ό,τι θέλει για την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών και να καταλογίζει στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ότι "ενδίδει στον πειρασμό της παραπληροφόρησης", επειδή είπε ότι "οι χρήστες που παραβρέθηκαν στην (προχτεσινή) συζήτηση ομόφωνα ήσαν κατά της αποποινικοποίησης".

"Αν οι πληροφορίες μου είναι ακριβείς, μόνο μια κυρία απεξαρτημένη ετάχθη κατά της αποποινικοποίησης της χρήσης, υπερασπιζόμενη το "στεγνό" πρόγραμμα της θεραπευτικής κοινότητας στην οποία ήδη βιοπορίζεται. Αντιθέτως υπέρ της αποποινικοποίησης τάσσονται εξαρτημένοι, που ακολουθούν το πρόγραμμα της μεθαδόνης στην Αθήνα με υπόμνημά τους (το επέδωσε ο εκπρόσωπός τους στον πρωθυπουργό), με το οποίο ζητούν πιο τολμηρά μέτρα από την κυβέρνηση" γράφει ο Γ. Β. στη χτεσινή "Ε".

Κατ' αρχάς η κυρία - όπως την αποκαλεί ο Γ. Β. - παρέδωσε και εκείνη υπόμνημα εκ μέρους της Θεραπευτικής Κοινότητας "18 Ανω", με τα αιτήματα να μην αποποινικοποιηθεί η χρήση και να ενισχυθούν οι κοινότητες. Επίσης υπόμνημα παρέδωσαν και οι γονείς των αποθεραπευομένων στην ίδια κοινότητα. Κατά έχει επίσης ταχτεί και το ΚΕΘΕΑ.

Η παραπληροφόρηση, όμως, την οποία στιγματίζει ο Γ. Β., δε σταματά εδώ. Η - κατά τον Γ. Β. - κυρία δεν εργάζεται στη θεραπευτική κοινότητα. Αλλά και να εργαζόταν, θα ήταν λόγος να γράφει κάποιος "περί σιτιζομένης"; Ελειψε και ο ελάχιστος σεβασμός σε ανθρώπους που έδωσαν και κέρδισαν τη μάχη κατά της εξάρτησης;

Ελεος, κύριοι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ