Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Διάλογος και... ξερό ψωμί"!

Το περιστατικό είναι από την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Στο βήμα βρίσκεται ο συνδικαλιστής, Αλ. Καλύβης και εκφράζει την άποψή του, για το θέμα της "προγραμματικής αντιπολίτευσης", όπως αυτή εκφράζεται στο ζήτημα του "κοινωνικού διαλόγου".

"Είχαμε πει, σημείωσε, ότι συμμετέχουμε στον "κοινωνικό διάλογο", ως ΣΥΝ, για να δώσουμε τη μάχη! Αλλά τι λέει η κυβέρνηση Σημίτη; Αποδεχτείτε, πρώτα, ότι είναι μονόδρομος να πιάσουμε τα κριτήρια. Αλλά αν αποδεχτούμε αυτό, σημαίνει ουσιαστικά ότι εφαρμόζουμε ό,τι λέει η κυβέρνηση Σημίτη, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ετσι, φθάσαμε να διαπραγματευόμαστε στον κοινωνικό διάλογο, τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Στο σημείο αυτό οδηγηθήκαμε, λέγοντας κοινωνικός διάλογος και ξερό ψωμί"! Και ο ομιλητής κατέληξε: "Θα αντιταχθούμε στη λογική, "ναι" στην ΕΕ, όποιο κι αν είναι το κόστος; Θα πάμε να μοιράσουμε τη φτώχεια μας;".

Η απάντηση ήρθε στο "κλείσιμο" της συνεδρίασης από τον Ν. Κωνσταντόπουλο:"Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους συμμετέχοντας στον κοινωνικό διάλογο"! Είπαμε διάλογος και... ξερό ψωμί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ