Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εισβολή "Ράμπο" στη Ρόδο!

Αμερικανοί στρατιωτικοί ερευνούν με μυστικότητα στο νησί για χώρους εγκατάστασης 600 Αμερικανών στρατιωτών, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου"

"Στρατιωτική βάση" στη Ρόδο ετοιμάζονται να δημιουργήσουν οι Αμερικανοί εγκαθιστώντας σε πρώτη φάση 600 "Ράμπο" στο νησί, προκειμένου να στηρίξουν το ρόλο του επικυρίαρχου στην περιοχή και να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια διχοτόμησης και συγκυριαρχίας του Αιγαίου.

"Αν αυτός ο επιθετικός τυχοδιωκτισμός υλοποιηθεί, θα αποτελεί μια ακόμα κραυγαλέα απόδειξη επιβεβαίωσης της καταγγελίας του ΚΚΕ, ότι προωθείται η ΝΑΤΟποίηση - διχοτόμηση του Αιγαίου, η πλήρης αμερικανική επικυριαρχία", επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Το μείζον αυτό θέμα ήρθε στην επιφάνεια με χτεσινό δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", το οποίο δε διαψεύστηκε από την κυβέρνηση Σημίτη, ούτε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Το δημοσίευμα επικαλείται άκρως απόρρητο έγγραφο της ΑΣΔΕΝ Δωδεκανήσου και της Διεύθυνσης Πληροφοριών του στρατιωτικού κλιμακίου στη Ρόδο προς την ΕΥΠ και το υπουργείο Αμυνας. Στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες ερευνούν με μυστικότητα για καταλύματα ή εγκαταστάσεις, προκειμένου να διαμείνουν περίπου 600 Αμερικανοί στρατιωτικοί. Η εκτίμηση των Ελλήνων αξιωματικών που συγκέντρωσαν τις πληροφορίες, είναι ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί θα παραμείνουν για μακρύ χρονικό διάστημα στη Ρόδο σε εγκαταστάσεις ασφαλείας ή σε ξενοδοχεία του νησιού και η πιθανότερη εκδοχή είναι να παίξουν το ρόλο του διαιτητή, παρεμβαίνοντας στη διαμόρφωση ισορροπιών στον ελληνοτουρκικό διάλογο για το Αιγαίο.

Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια τις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τις αναγκαίες διευκρινίσεις και απαντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ