Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Προωθείται η πλήρης αμερικανική κυριαρχία

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το χτεσινό δημοσίευμα για στρατοπέδευση στη Ρόδο 600 Αμερικανών "Ράμπο", αλλά και τις δηλώσεις του Αμερικανού απεσταλμένου Τ. Μίλερ, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, επίκειται στρατοπέδευση στη Ρόδο 600 Αμερικανών "Ράμπο". Αν αυτός ο επιθετικός τυχοδιωκτισμός υλοποιηθεί, θα αποτελεί μια ακόμα κραυγαλέα απόδειξη επιβεβαίωσης της καταγγελίας του ΚΚΕ, ότι προωθείται η ΝΑΤΟποίηση - διχοτόμηση του Αιγαίου, η πλήρης αμερικανική κυριαρχία.

Την παραπάνω εκτίμηση της προωθούμενης ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου ενισχύουν οι δηλώσεις του Αμερικανού απεσταλμένου Μίλερ για την ανάγκη "προώθησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο", καθώς και η ένταση των τελευταίων ημερών, που δίνει τη δυνατότητα αμερικανικής παρέμβασης για δήθεν εξομάλυνση της κατάστασης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό και στους λαούς όλης της περιοχής. Αποδείχνεται και πάλι ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση, που γίνεται, τόσο πιο επικίνδυνη, όσο περισσότερο διεκδικεί το ρόλο του πρώτου βιολιού των ιμπεριαλιστών, στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να βάλουν φραγμό σε αυτή την πολιτική, σε κοινό αγώνα με τους λαούς όλων των χωρών της περιοχής. Οι κίνδυνοι από την πολιτική του ιμπεριαλισμού, που υποθάλπει τον τουρκικό σοβινισμό, δεν πρέπει να υποτιμηθούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ