Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εντείνεται η εσωκομματική αμφισβήτηση

Επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ, παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του ότι δε θεωρεί το θέμα "επίκαιρο". Ταυτόχρονα, οι εσωκομματικές διαμάχες προσλαμβάνουν ανεξέλεγκτη μορφή, αφού το ένα μετά το άλλο μια σειρά κορυφαία στελέχη και βουλευτές δε διστάζουν να αμφισβητήσουν επιλογές της ηγεσίας και να το δείξουν την αντίθεσή τους δημόσια.

Χτες ήταν η σειρά του βουλευτή Θ. Κασσίμη, ο οποίος δήλωσε ότι η ΝΔ "χρειάζεται σήμερα ένα συνέδριο, για να ξεκαθαρίσουμε το ιδεολογικό μας πλαίσιο και την πολιτική μας". Μιλώντας στον "9,84" ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι τον περασμένο Μάρτη η ΝΔ εξέλεξε νέο αρχηγό αλλά δεν έκανε συνέδριο.

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο, επέκρινε την ηγεσία του κόμματος για τη στάση αναμονής που τηρεί. "Ολοι περιμένουν να δουν τι άνεμος θα φυσήξει, αλλά για την ώρα δεν έχει φυσήξει τίποτα. Ο πρόεδρος έχει μια δική του λογική, την οποία περιμένουμε να δούμε να εξελίσσεται", είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε επίσης ότι η επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος δεν προχωρά γιατί "η ΝΔ λείπει από την κοινωνία".

Από τη μεριά της η ηγεσία της ΝΔ περιέρχεται εμφανώς σε δυσχερέστερη θέση, αλλά είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει στα φαινόμενα εσωκομματικής αμφισβήτησης που διαρκώς πληθαίνουν. Ως αντιπερισπασμό ανακοίνωσε χτες με πανηγυρικό τρόπο την "επιστροφή" στη ΝΔ του Ν. Μαρτάκη, πρώην υπεύθυνου τουΓραφείου Τύπου της ΠΟΛ.ΑΝ. και της προεδρίας της Δημοκρατίας επί Κ. Καραμανλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ