Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κάνει λογαριασμό"...

"Κομπιούτερ" το μυαλό του Στ. Τζουμάκα. Μόλις διάβασε τον κατάλογο των αγροτικών αιτημάτων, που του ενεχείρισαν τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, έκανε το λογαριασμό και βρήκε πως η ικανοποίησή τους θα κοστίσει 1 τρισεκατομμύριο δραχμές. Ως εκ τούτου, δήλωσε αμέσως ότι η επίλυση των προβλημάτων αυτών είναι ανέφικτη.

Φαίνεται, όμως, πως το "κομπιούτερ" δε δουλεύει σωστά και ο λογαριασμός ήταν παραφουσκωμένος. Οι αγρότες υπολογίζουν ότι το κόστος ικανοποίησης των αιτημάτων τους είναι πολύ λιγότερο, ενώ υπάρχουν και αιτήματα, των οποίων η ικανοποίηση δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος.

Υστερα, κανείς δε ζήτησε να ικανοποιηθούν μονομιάς όλα τα αιτήματα, αλλά να γίνει η αρχή, με την ικανοποίηση των άμεσων και ζωτικών, ώστε να πάρουν "μια ανάσα", ιδιαίτερα οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, που παλεύουν, κυριολεκτικά, για την επιβίωσή τους. Ταυτόχρονα, βέβαια, να υπάρξουν σαφείς κυβερνητικές δεσμεύσεις και να δρομολογηθεί η ικανοποίηση των υπολοίπων αγροτικών αιτημάτων.

Τέλος, κι ένα τρισ. να κόστιζε η ικανοποίηση των αγροτικών αιτημάτων, γιατί να μη δοθεί, αφού πρόκειται για δίκαια αιτήματα αφ' ενός, και αφ' ετέρου η επίλυσή τους θα αποβεί πολλαπλά ωφέλιμη, για τη χειμαζόμενη αγροτική οικονομία γενικότερα; Γιατί η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα "ανοιχτοχέρα" σε κάποιους "χρυσοκάνθαρους" εκπροσώπους της ολιγαρχίας και τόσο "τσιγκούνα", όταν πρόκειται για αιτήματα των αγροτών και των εργαζομένων γενικότερα;

Ας αφήσει, λοιπόν, τα προσχήματα ο υπουργός Γεωργίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ