Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Αγωνιστική απάντηση στην υπονόμευση της παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, την ερχόμενη βδομάδα. Παμφοιτητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενάντια στα σχέδια για δημιουργία Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής από το Πανεπιστήμιο. Την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Νοέμβρη, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας διοργανώνουν παμφοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα που προωθούνται στην παιδεία, μέσα από το νόμο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Με απόφαση των συλλόγων τους, φοιτητές του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής, του Μαθηματικού, του Παντείου και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών συγκεντρώθηκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και ενημέρωναν τους συμφοιτητές τους για το πραγματικό στόχο των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής, που υποβαθμίζουν τις πανεπιστημιακές σπουδές, παρέχοντας γνώσης μιας χρήσης και λειτουργούν στην κατεύθυνση αποσύνδεσης του πτυχίου από τα επαγγελματικά δικαιώματα. Στους διαδρόμους και σε αμφιθέατρα της σχολής, τα συνθήματα "Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, μόρφωση, ειδίκευση για όλους μας δουλιά", "Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες κατακτιέται", καλούσαν τους φοιτητές να εναντιωθούν στην εφαρμογή του νόμου που δημιουργεί πτυχία πολλών ταχυτήτων με τα ΠΣΕ και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του πρύτανη, όπου δήλωσαν ότι κάθε προσπάθεια εφαρμογής του θεσμού των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής θα βρει αντιμέτωπους τους φοιτητές και το λαό. Ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, από την πλευρά του, είπε στους φοιτητές ότι δεν υπάρχει πρόθεση για δημιουργία Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ενώ έκανε λόγο για πρόταση που έχει γίνει από το Οικονομικό Τμήμα για τη δημιουργία δύο Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής.

Την ερχόμενη Τετάρτη, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας διοργανώνουν παμφοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 11 π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Ηδη, έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο οι Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων Οικονομικού,Μαθηματικού,Ιατρικής,Καλών Τεχνών,Παντείου και ΤΕΦΑΑ.Τη Δευτέρα, ο Σύλλογος Οικονομικού θα κλείσει την οδό Σόλωνος, ενώ την Τρίτη, οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών θα κλείσουν την Πειραιώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ