Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συμπαράσταση στους απεργούς πείνας

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο αδιόριστους εκπαιδευτικούς, απεργούς πείνας, Ελένη Παλιοτζήκα και Δημήτρη Κούγκα, γίνεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Στο συλλαλητήριο, αλλά και στη συναυλία συμπαράστασης, που θα δοθεί στις 9 μμ, στην Α Φοιτητική Εστία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες του Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και της ΟΛΜΕ.

Οι δύο εκπαιδευτικοί, που ξεκίνησαν την απεργία πείνας στις 10 Οκτώβρη, ζητούν την άμεση κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, που υπονομεύει το δικαίωμα στην εργασία και προωθεί τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Ζητούν, επίσης, τη διατήρηση του θεσμού της επετηρίδας και τη διαφύλαξη του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Οι απεργοί εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την απεργία πείνας, ακόμη και αν νοσηλευτούν στο νοσοκομείο. Ο Σύλλογος Αδιορίστων καλεί όλους τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους διδασκαλικούς και φοιτητικούς συλλόγους, καθώς και τα μαθητικά συμβούλια να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο συμπαράστασης και να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου για την "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ