Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται η απεργία της ΕΙΝΑΠ

Την Τετάρτη νέα γενική συνέλευση. Εκκρεμεί συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών

Απεργία μέχρι και την Τετάρτη 26 Νοέμβρη και γενική συνέλευση των γιατρών των Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στις 11 πμ, στο Νοσοκομείο"Σωτηρία", αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Νοσοκομείου κατά τη χτεσινή γενική συνέλευση. Πάντως, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των νοσοκομειακών γιατρών με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη για την άμεση προώθηση του νέου ιατρικού μισθολογίου.

Παρά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού των εφημεριών, από την προχτεσινή συνάντηση της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με τον υφυπουργό, η Ομοσπονδία διατηρεί τις επιφυλάξεις της. Οπως αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωση, εκτιμά ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ιατρικό μισθολόγιο δεν ανταποκρίνονται στις οικονομικές επιδιώξεις της Ομοσπονδίας, κυρίως σε ό,τι αφορά το ύψος των τακτικών αποδοχών. Καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να παραμείνουν σε ετοιμότητα μέχρι την ψήφιση του μισθολογίου και τονίζει ότι καλύπτει συνδικαλιστικά τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των Ενώσεων.

Στην τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών με τον υφυπουργό Οικονομικών, έγινε δεκτό το αίτημά τους για σύνδεση της εφημερίας με το βασικό μισθό. Οι αμοιβές των εφημεριών ετοιμότητας καθορίζονται στο ύψος του 40% των αντίστοιχων εφημεριών ενέργειας και όχι στο 60% που ζητούν οι γιατροί. Ωστόσο, ο υφυπουργός εμμένει στην απόφασή του να μην αυξήσει το ύψος των τακτικών αποδοχών, σε σχέση με την πρόταση της διυπουργικής επιτροπής. Επίσης, επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να κατατεθεί το μισθολόγιο στο τέλος του Νοέμβρη και να ισχύσει από 1.1.1998. Οι γιατροί ζητούν να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου για να ισχύσει αναδρομικά από 1.1.1997.

Μόλις έληξε η γενική συνέλευση, ο Χ. Ζαχαρόγιαννης δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, με αίτημα να ψηφιστεί ένα νέο ιατρικό μισθολόγιο το οποίο θα ενσωματώσει τις προτάσεις της ΕΙΝΑΠ. Διεκδικούμε το νέο ιατρικό μισθολόγιο να εφαρμοστεί από 1.1.1997, ενώ οι ρυθμίσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν καλύπτουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ