Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τεχνικό πρόγραμμα με 9 ψήφους!

Μόνο εννέα από τους 39 συνολικά δημοτικούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης ψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 1998 του Δήμου Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στο προχτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από την αίθουσα, υποστηρίζοντας ότι αρνούνται να πάρουν μέρος στην "καλοστημένη παράσταση" της διοίκησης του δήμου, που ετοίμασε το πρόγραμμα με προχειρότητα και χωρίς να δίνει απολογιστικά στοιχεία για το 1997, όπως επίσης και των έργων του δήμου που κατασκευάζονται με χρηματοδότηση του Οργανισμού της "Πολιτιστικής".

Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" (ΔΑΚ) κατήγγειλε την τεχνητή αποχώρηση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τη διοίκηση του δήμου στο ΔΣ της "Πολιτιστικής" συναποφάσισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα του '97. "Τα μέλη της παράταξης του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν προκειμένου να αποφύγουν τον απολογισμό για την υλοποίησή του και τις ευθύνες που έχουν", δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΚ. Επίσης επισήμαναν ότι είναι ντροπή που το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο μετά τον προϋπολογισμό αποτελεί κορυφαία απόφαση για το Δημοτικό Συμβούλιο, να συζητιέται σε μια άδεια αίθουσα και στο τέλος να ψηφίζεται μόνο από εννιά δημοτικούς συμβούλους.

Η ΔΑΚ καταψήφισε το Πρόγραμμα τεχνικών έργων για τους ακόλουθους λόγους:- Δεν περιείχε απολογισμό για την πορεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος του προηγούμενου έτους.

- Εντάσσει έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας που άλλοι αποφασίζουν και εργολάβοι εκτελούν, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν οι υπηρεσίες του δήμου και να μην αξιοποιείται σωστά το εργατοτεχνικό προσωπικό.

- Δε δίνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης (συγκοινωνιακό,προστασία του περιβάλλοντος, κοινωνική μέριμνα κλπ.).

- Αφήνει έξω τα προβλήματα συνθηκών εργασίας των ίδιων των εργαζομένων, παρόλο που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη από τους δημότες - εργαζόμενους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ