Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το όραμα της "κεντροαριστεράς"

Με τρία πρόσωπα, της μίας και της αυτής πολιτικής, εμφανίστηκε χτες η "κεντροαριστερά" στα πλαίσια του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος έκανε μία "τεχνοκρατικού" τύπου ομιλία που θα μπορούσε να είχε συνταχθεί σε ένα οποιοδήποτε γραφείο των Βρυξελλών. Παρουσίασε ένα μοντέλο για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης που, όπως είπε, πρέπει να φροντίζει "για τη συνετή διαχείριση των προβλημάτων μέσα στα όρια αντοχής της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας".

Πιο ωμή στις διατυπώσεις της η Μ. Δαμανάκη, σε διπλανή αίθουσα, κάλεσε τους δημάρχους "να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα έχουν την ευθύνη να εισπράττουν οι ίδιοι", δηλαδή να επιβάλουν οι ίδιοι φόρους.

Ο τρίτος της παρέας, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Θρ. Λαζαρίδης, αφού δήλωσε "ακομμάτιστος", αρκέστηκε να ανακοινώσει κατά τα πρότυπα Δαμανάκη την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης, για να εφαρμόσει, όπως ο ίδιος ομολόγησε, την προσαρμογή της πόλης στα νέα δεδομένα, δηλαδή τη λειτουργία του δήμου με βάση τους νόμους της αγοράς, ήτοι: φόροι και πάλι φόροι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ