Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχίες...

Εσπευσαν τα διάφορα πρακτορεία και οι "έγκυροι" αναλυτές να διασκεδάσουν τις ανησυχίες που προκλήθηκαν από τις πραγματικά εντυπωσιακές και δυναμικές κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών στη Γερμανία. Οι κινητοποιήσεις αυτές, λένε, δεν έχουν σχέση με το Μάη του '68, δεν έχουν στόχο την κοινωνική αλλαγή και την ανατροπή του συστήματος, αλλά τη βελτίωση της κατάστασης στην ανώτατη παιδεία και την αύξηση των δαπανών.

Εκτός από ανιστόρητοι, οι παραπάνω ισχυρισμοί είναι και αστείοι. Γιατί οι φοιτητές στη Γερμανία, όπως φάνηκε και από τα συνθήματά τους, αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι η υποβάθμιση της παιδείας είναι συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής, στο όνομα της ένταξης στην ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ.

Καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι το ξεχαρβάλωμα των πανεπιστημίων είναι απόρροια της επιλογής των Χριστιανοδημοκρατών - και όχι μόνο - για κατάργηση των επιδοτήσεων στα ΑΕΙ, μείωση των δαπανών, εισαγωγή διδάκτρων, ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ. Πρόκειται, δηλαδή, για κινητοποιήσεις που έχουν ξεκαθαρίσει σε ικανοποιητικό βαθμό "ποιος είναι ο ένοχος και η αιτία". Και θα έχουν και συνέχεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ