Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η φύση εκδικείται τους "Ράμπο"

Την ίδια περίοδο που τα γεράκια του Αμερικανικού Πενταγώνου ετοιμάζονται να ξαναχτυπήσουν το Ιράκ, με πρόσχημα την απέλαση κάποιων εμπειρογνωμόνων που ελέγχουν την ύπαρξη ή μη "χημικών όπλων",ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το κύριο ενδιαφέρον τους είναι ο έλεγχος των πετρελαίων της περιοχής κι όχι η ειρήνη, η κοινή γνώμη των ΗΠΑ συγκλονίζεται από αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στον πόλεμο του Κόλπου. Γύρω στους 2.500 στρατιώτες πάσχουν από το Σύνδρομο του Κόλπου.Μια αρρώστια άγνωστη, με κύρια συμπτώματα τους ισχυρούς πονοκεφάλους, την υπνηλία, την κούραση και την απώλεια μνήμης. Πιθανότερος ένοχος το κοκτέιλ χημικών,που είτε χρησιμοποιήθηκαν σκόπιμα (από τους ίδιους), είτε αθέλητα. Ας σημειώσουμε ότι οι επιδρομείς έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά στις πετρελαιοπηγές που καίγονταν, εισπνέοντας δηλητηριώδη αέρια. Χιλιάδες από αυτούς γύρισαν με βαριάς μορφής πνευμονοπάθειες.Εχει γραφεί - χωρίς ποτέ να υπάρξει επίσημη διάψευση - ότι κάποιοι ήπιαν νερό που περιείχε εντομοκτόνα,με τα οποία ράντιζαν τα στρατόπεδα.

Βλάβες λόγω... πρόληψης

Ο θείος Σαμ πάντα φρόντιζε τους δολοφόνους του. Ετσι και στην περίπτωση αυτή είχε προμηθεύσει στα μισθοφορικά τάγματα θανάτου ειδικά χάπια που υποτίθεται θα βοηθούσαν, σε περίπτωση που οι Ιρακινοί χρησιμοποιούσαν αέρια που παραλύουν το νευρικό σύστημα. Από αυτά δηλαδή που έκαναν χρήση οι ίδιοι στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ομως, κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι μισθοφόροι χαπακώθηκαν αναιτίως κι ίσως η εν λόγω ασθένεια να οφείλεται και εκεί. Εκτός όμως από αυτά τα χάπια, καταβρόχθισαν και δεκάδες σκευάσματα που θα τους προστάτευαν από τις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες της ερήμου. Αν προσθέσουμε και τα αμέτρητα εμβόλια που έκαναν, συμπληρώνεται το παζλ των αιτιών για το "Σύνδρομο του Κόλπου".Μια νοσοκόμα περιγράφοντας τι ένιωσε (βλ. περιοδικό "Αρνούμαι" τ. 11) αναφέρει: "Μόλις πήρα το χάπι που μου έδωσαν άρχισα να χάνω τον έλεγχο των ματιών μου, της μύτης μου και των μυών του προσώπου. Συνεχή φτερνίσματα, καταρροή, αθέλητα τικ κι αδυναμία ελέγχου των εντέρων, ήταν μερικές από τις παρενέργειες που ένιωσα".

Το Κογκρέσο... ερευνά

Τρεις επιτροπές του Κογκρέσου μελέτησαν τις 2.500 περιπτώσεις που εμφάνισαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκαν τα απόρρητα μέχρι τότε φάρμακα που χορηγούσαν οι γιατροί στους αρρώστους σαν σε πειραματόζωα. Στην ίδια αναφορά έγινε για πρώτη φορά γνωστό, ότι στην πολιτεία του Μισισιπή από 251 νεογέννητα βετεράνων τα 170 παρουσίασαν ανωμαλίες, όπως, ενωμένα δάχτυλα, λειψά αυτιά, μολύνσεις αίματος, πνευμονοπάθειες κ.ά. Ετσι η φύση εκδικήθηκε τους χειριστές των "έξυπνων βομβών", των "τυφλών αεροπλάνων" και γενικά το μύθο της σύγχρονης τεχνολογίας των ιμπεριαλιστών. Οι βετεράνοι αιτούνται αποζημιώσεων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και όλα δείχνουν ότι θα τις εισπράξουν. Το Πεντάγωνο δε θ' αφήσει τα "παιδιά του" στο δρόμο. Εξάλλου πώς θα στρατολογήσει νέους "Ράμπο" για τους επόμενους πολέμους αν δεν τους παρέχει πλήρη κάλυψη; Τα υλικά κίνητρα είναι βασικός μοχλός των μηχανισμών της αγοράς....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ