Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΛΤΑ
Για την αλληλεγγύη και τη συνεργασία στη Μεσόγειο

4η Μεσογειακή Συνάντηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Ξεκίνησε χτες η 4η Διεθνής Διάσκεψη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) με θέμα την Αλληλεγγύη και τη Συνεργασία στη Μεσόγειο,στη Βαλλέτα, που θα διεξαχθεί μέχρι τις 30 Νοέμβρη 1997.

Τη διοργάνωση φιλοξενούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις της Μάλτας, ενώ την ευρεία οργανωτική επιτροπή συναποτελούν 9 ΜΚΟ μεσογειακών χωρών και από τη χώρα μας συμμετέχει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, ενώ παρέμβαση θα κάνει και η ΕΕΔΥΕ. Στα θέματα και τις διάφορες πτυχές τους, που θα απασχολήσουν τα κέντρα συζήτησης της διάσκεψης περιλαμβάνονται τα εξής:

* Ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου (για τις περιφερειακές συγκρούσεις, τη μείωση των όπλων μαζικής καταστροφής και των πυρηνικών, για το ρόλο του ΟΗΕ και της ΕΕ, για τη δράση των ΜΚΟ).

* Κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη (για τα εμπόδια στην ανάπτυξη, για τις πολιτικές συνεργασίας για την ανάπτυξη).

* Ενδυνάμωση των λαϊκών μαζικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (πάλη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάπτυξη της συνεργασίας των ΜΚΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ