Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΔΑΠ
Μήνυμα αντίστασης ενάντια στο ξεπούλημα

Να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ) και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κάλεσε ο Σπ. Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τους εργαζόμενους στην Εταιρεία κατά τη χτεσινή περιοδεία.

Ταυτόχρονα, ο Σπ. Στριφτάρης επισήμανε στο εργατοτεχνικό, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό της ΕΥΔΑΠ ότι "το μήνυμα αντίστασης σ' αυτήν την πολιτική εξαθλίωσης της εργατικής τάξης πρέπει να δοθεί με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 3 Δεκέμβρη η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ".

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης μεταξύ της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ και των εργαζομένων ήταν η προσπάθεια να ξεπουληθεί η ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι το γεγονός ότι η Εταιρεία είναι προβληματική. Από τη συνάντηση έγινε καθαρό ότι οι εργαζόμενοι ζουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα υπό το καθεστώς της αβεβαιότητας, ενώ επικρατεί πλήρης σύγχυση και σε σχέση το τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

"Θέλουν να δώσουν στους ιδιώτες ολόκληρη την υποδομή της Εταιρείας που έχει φτιαχτεί από τους εργαζόμενους, ενώ την ίδια στιγμή δε γίνεται λόγος για το αποχετευτικό δίκτυο και τα αντιπλημμυρικά έργα, αφού κάτι τέτοιο είναι οικονομικά ασύμφορο", τόνισε ο Σπ. Στριφτάρης. "Εμείς θέλουμε, συνέχισε, ένα δημόσιο τομέα για τον οποίο οι εργαζόμενοι θα έχουν λόγο και για τους μισθούς, τα έργα και την άσκηση διοίκησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ