Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΤΑ
Να νιώσουν τη δύναμη της λαϊκής ενότητας

"Ηρθε η στιγμή η κυβέρνηση να νιώσει τη δύναμη της λαϊκής ενότητας".Με τη φράση αυτή ξεκίνησε χτες το πρωί η περιοδεία κλιμακίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κυπραίο, στέλεχος του Κόμματος και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) στο Κέντρο Διαλογής ΕΛΤΑ Περιστερίου.

"Το συλλαλητήριο αυτό γίνεται γιατί τα προβλήματα των εργαζομένων μέρα με τη μέρα οξύνονται. Το 8ωρο και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δέχονται καίριο πλήγμα, ενώ η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα συναινούν ότι για να ξεπεραστεί η κρίση πρέπει να δώσει ο εργαζόμενος", επισήμανε ο Δ. Κυπραίος σε συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ έχουν σοβαρά προβλήματα, καθώς ο κατακερματισμός και η διάλυση του Οργανισμού είναι μέσα στα "σχέδια" της κυβέρνησης. Οπως παραδέχονταν πολλοί, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού δεν είναι λίγοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που το εισόδημά τους προσεγγίζει, απλώς, τα κατώτατα όρια της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον ήταν έκδηλη. "Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τόνισε ο Δ. Κυπραίος, δεν μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε σιωπηλά. Υπάρχει λύση κι αυτή δε βρίσκεται στον κοινωνικό διάλογο, αλλά στη σύγκρουση με την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο".

Η αντιπροσωπεία της ΚΟΑ περιόδευσε αργότερα σε πολλούς ακόμα εργασιακούς χώρους και μαγαζιά στο Περιστέρι, καλώντας τους εργαζόμενους να ενώσουν τη δύναμή τους με τους κομμουνιστές συμμετέχοντας στη συγκέντρωση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ