Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ειρηνοποιοί

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ οι ΗΠΑ ακονίζουν τα μαχαίρια τους, κάνουν δηλώσεις επί δηλώσεων για παρέμβαση στο Κόσσοβο, καθώς και τις ανάλογες προετοιμασίες, από την άλλη, οι υπόλοιποι "μεγάλοι" της Ευρώπης κάνουν προσπάθειες να μπουν στο παιχνίδι, όπως κι η Ρωσία.

***

Ταυτόχρονα, στο Κόσσοβο η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, μέσα σε μια αναμπουμπούλα που φαίνεται πολύ ανεξέλεγκτη για να είναι και... πραγματικά εκτός ελέγχου.

***

Μέσα στον όλο χαμό λοιπόν, εμφανίστηκε ο Πάγκαλος, με χαμόγελα αισιοδοξίας και δηλώσεις περί ανησυχίας και ελληνικής μεσολάβησης, ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές (που δεν ξέρουμε καλά - καλά ποιες είναι ακόμα).

***

Για φώτα στο βάθος του σκοταδιού μίλαγε, για εκατέρωθεν υποχωρήσεις, για ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα πολλά, μέχρι και για συνάντηση ειρήνευσης στην Αθήνα είπε δειλά - δειλά.

***

Οχι πως έχουμε κανένα πρόβλημα με τις ειρηνεύσεις και την επίλυση των διαφορών χωρίς θύματα, αντίθετα φυσικά. Αλλά θεωρεί η κυβέρνηση ότι είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε πως μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο;

***

Πώς να το κάνουμε; ισχυρή δύναμη υπεράσπισης και διασφάλισης της ειρήνης στα Βαλκάνια και ταυτόχρονα έτοιμοι να υιοθετήσουν κάθε απαίτηση των Αμερικάνων, γίνεται; Εμ, δε γίνεται!

***

Τα λεχθέντα Πάγκαλου περί διαφοροποίησης από την επιλογή των ΗΠΑ για επέμβαση δεν αξίζουν σχολιασμού. Τίποτε συγκεκριμένο δεν είπε ο άνθρωπος και αν ακόμη είπε και κάτι, δεν το εννοούσε...

***

Είναι κι αυτά, σαν τα προχτεσινά... φοβερά και τρομερά, που είπεστη Βουλή, για το συγκρότημα Λαμπράκη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ