Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... και η κοροϊδία

Να μην αδικήσουμε, όμως, τους κυβερνώντες. Στα εφικτά περιλαμβάνουν και κάτι ακόμη. Είναι τα διάφορα σεμινάρια επιμόρφωσης, επαγγελματικής κατάρτισης, εκπαίδευσης κλπ., τα οποία προωθεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση, με ιδιαίτερη ζέση και φροντίδα και συνήθως, μετατρέπονται σε πεδίο κερδοσκοπικής ασυδοσίας διάφορων "αετονύχηδων" της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας".

Ε, δεν μπορούσε, να μην γίνουν τέτοια σεμινάρια στη μαστιζόμενη από την ανεργία περιοχή του Μαντουδιού. Η ιδιωτική εταιρία, που τα ανέλαβε, ονομάζεται ΜΑΣΤΕΡ ΚΕΚ και τα έχει τελειώσει από τις 13 Δεκέμβρη του 1995. Τι μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης έκανε, το αφήνουμε στη... φαντασία του καθένα. Το σίγουρο, πάντως, είναι, πως η ανεργία δε μειώθηκε στο παραμικρό.

Υπάρχει, όμως κι ένα άλλο σοβαρό ζήτημα. Η εν λόγω εταιρία εισέπραξε και τα χρήματα, που δικαιούνται οι "καταρτιζόμενοι" και δύο χρόνια τώρα, δεν τους δίνει τη β δόση, με το "έτσι θέλω". Οταν δε, οι "καταρτιζόμενοι" άνεργοι απευθύνθηκαν στον υφυπουργό Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππα, ο τελευταίος τους παρέπεμψε στα δικαστήρια...

Αλλωστε, είναι κι αυτός ένας ακόμη εφικτός δρόμος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ