Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΛ
Υποκινούμενους τους θέλει η κυβέρνηση

Ο υφυπουργός Παιδείας επιστράτευσε τη θεωρία της υποκίνησης, αντί να απαντήσει για τα προβλήματά τους, όπως του ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Υποκινούμενους "από άλλους λόγους" χαρακτήρισε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος τους μαθητές των Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων, που το τελευταίο διάστημα κινητοποιούνται για να αποτρέψουν την υποβάθμιση που τους επιφυλάσσει η "μεταρρύθμιση Αρσένη".

Κάνοντας λόγο πομπωδώς για "επαναθεμελίωση, ανάπλαση και δημιουργία νέων θεσμών", κατηγόρησε όσους αντιδρούν, λέγοντας ότι δεν κατανοούν τη μεταρρύθμιση του υπουργείου, την οποία λίγο - πολύ εμφάνισε ως θαυματουργή, την ίδια στιγμή που σε αυτήν αντιδράει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα προβλήματα των μαθητών των ΤΕΛ και ειδικά των μαθητών της Α Λυκείου, έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου,καταγγέλλοντας ότι πλέον καταργείται η δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικού πτυχίου από τους μαθητές που φοιτούν φέτος στην Α Λυκείου.

Ο υφυπουργός, εκτός από τα όσα περί υποκίνησης είπε, ισχυρίστηκε ότι με το "Ενιαίο Λύκειο" εισάγεται μία γενική παιδεία και παρέχεται μία πρόγευση επαγγελματικής. Για τις επιλογές μετά το Γυμνάσιο, είπε ότι ο μαθητής μπορεί ή να πάει στο "Ενιαίο Λύκειο" ή να ακολουθήσει την "Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση". Ειδικά για τους μαθητές που φέτος είναι στην Α Λυκείου, είπε ότι δε θα χάσουν κανένα έτος και εάν θελήσουν να συνεχίσουν στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση θα πάνε στη Β τάξη.

Θα δημιουργηθούν ανισότητες, είπε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ότι είναι μία απάτη τα όσα λέγονται για αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Οι δε μαθητές της Α Λυκείου των ΤΕΛ έμαθαν μετά την εγγραφή τους το ποια μοίρα τούς επιφυλάσσεται, ενώ βρίσκονται και σε σαφώς μειονεκτικότερη θέση έναντι των άλλων μαθητών, αφού διδάσκονται λιγότερες ώρες τα μαθήματα στα οποία θα διαγωνιστούν για το "Εθνικό Απολυτήριο". Τέλος κατήγγειλε ότι "η βίαιη κατάργηση των ΤΕΛ θα οδηγήσει σημαντικό αριθμό μαθητών κυρίως από τα ασθενέστερα στρώματα εκτός Λυκείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ