Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΝΟ
Ανάπτυξη, όχι συρρίκνωση

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Παναγιώτου, σε σχετική Επερώτηση της ΝΔ

Την αντίθεση του ΚΚΕ, στις πολιτικές συρρίκνωσης και διάλυσης της συνεταιριστικής επιχείρησης ΑΓΝΟ, επισήμανε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του Κόμματος Στ. Παναγιώτου,παρεμβαίνοντας στη συζήτηση σχετικής Επερώτησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενος γενικότερα στα αίτια που έχουν φέρει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (ΑΣΟ) στη σημερινή τους θέση, σημείωσε πως "είναι πλέον γνωστή η χρησιμοποίηση των ΑΣΟ από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 1980 για τη συγκάλυψη της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΟΚ, χρησιμοποίηση που συνεχίστηκε και από την κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 1990-1993 και είχε σαν αποτέλεσμα τη μαζική χρεοκοπία των περισσότερων ΑΣΟ. Στη διαδικασία της χρεοκοπίας δεν είναι ανεύθυνες και οι διοικήσεις των ΑΣΟ, γιατί αποδέχτηκαν τη χρησιμοποίηση των οργανώσεών τους με διάφορα ανταλλάγματα".

Οσον αφορά τις προτάσεις του ΚΚΕ, πρόσθεσε πως η πορεία της ΑΓΝΟ πρέπει να στηριχτεί σε δύο άξονες:

  • Η ρύθμιση όλων των χρεών των ΑΣΟ να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι δυνατή η αποπληρωμή των ρυθμιζόμενων χρεών.
  • Η ρύθμιση να εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και όχι συρρίκνωσης και για να γίνει αυτό χρειάζεται έγκαιρη και επαρκής χρηματοδότηση, όχι ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων και δραστηριοτήτων και αποκατάσταση της υπόληψης και της αξιοπιστίας των ΑΣΟ στους αγρότες, τους καταναλωτές και την κοινή γνώμη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ