Σάββατο 7 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγώνας για δικαιώματα

Χαιρετισμούς της Αλ. Παπαρήγα σε εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ρεθύμνου

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που οργάνωσε ο σύλλογος γυναικών Ρεθύμνου με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας και για να τιμήσει ένα εκλεκτό της μέλος, παρακολούθησε προχτές το βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο Ρέθυμνο.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η αγωνίστρια Ολυμπία Παπουτσιδάκη για τους αγώνες της, όπου ήταν προσκαλεσμένη η Αλ. Παπαρήγα, παραβρέθηκαν ο νομάρχης Ρεθύμνου Μ. Λίτινας, ο δήμαρχος της πόλης Δ. Αρχοντάκης και οι τοπικές αρχές.

Στη σύντομη ομιλία - παρέμβασή της η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στη θέση της γυναίκας σήμερα και στο γυναικείο κίνημα για να τονίσει ότι: η γυναίκα με τη συλλογική δράση και τη συμμετοχή της στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες πέτυχε αρκετές νίκες και κέρδισε κάποια δικαιώματα. Ομως τα όποια δικαιώματα κέρδισε δεν ανταποκρίνονται ούτε στις πραγματικές δυνατότητες της γυναίκας, ούτε στις ανάγκες της σύγχρονης ζωής και φθάνουν τόσο όσο να μη θίγονται οι αιτίες που γενούν την ανισότητα και τη διπλή καταπίεση της γυναίκας.

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, τα γυναικεία προβλήματα είναι τέτοια που για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται όχι μόνο "γυναικείος αγώνας", μα ο αγώνας αυτός να δένεται με την πάλη για γενικότερα κοινωνικά δικαιώματα, με την πάλη του συνδικαλιστικού και μαζικού κινήματος γενικότερα.

Ωστόσο, η χειραφέτηση της γυναίκας δεν μπορεί να γίνει παρά μονάχα στις συνθήκες της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, είπε. Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για ισότητα γυναικών σε μια κοινωνία βαθιά διαιρεμένη, όπου επεκτείνονται οι ζώνες φτώχειας, η ανεργία, είτε έχουμε εκατομμύρια ανέργους.

Νωρίτερα το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος, επισκέφτηκε το Σύλλογο των κατοίκων της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, όπου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Μ. Κονδουράκη για τα προβλήματα της περιοχής αυτής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρειάζεται πανίσχυρο εργατικό και γυναικείο κίνημα (2008-11-14 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ ισχυρό στήριγμα στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες μας (2005-07-02 00:00:00.0)
Το λαϊκό κίνημα πενθεί (2005-05-24 00:00:00.0)
Οι γυναίκες έχουν τον μέγιστο λόγο (2002-10-08 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων η πάλη για την ισοτιμία, την κοινωνική ισότητα, την κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης (2002-05-14 00:00:00.0)
Στο Ρέθυμνο των προβλημάτων... (1998-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ