Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοταχώς ιδιωτική η ΜΑΒΕ

Η κυβέρνηση δε συζητάει το ενδεχόμενο ακύρωσης της προοπτικής της ιδιωτικοποίησης της μεταλλευτικής επιχείρησης ΜΑΒΕ, που σήμερα επινοικιάζεται στην εταιρία ΜΙΝΕΡΑΛ, θέτοντας εν αμφιβόλω την παραμονή στην εταιρία του προσωπικού. Αυτό προέκυψε χτες από την απάντηση της υφυπουργού Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου, σε Ερώτηση της βουλευτίνας του ΚΚΕ, Μαρίας Μπόσκου.

Η Α. Διαμαντοπούλου επικαλέστηκε την κρίση των αγορών της ΝΑ Ασίας και την απαγόρευση του αμίαντου (που παράγει η ΜΑΒΕ) στις αγορές της ΕΕ, για να δικαιολογήσει την πώληση της επιχείρησης που έχει προγραμματιστεί. Παράλληλα δεν έδωσε απαντήσεις το τι θα γίνει με την παραμονή των εργαζομένων και τις εργασιακές τους σχέσεις.

Ανταπαντώντας η Μ. Μπόσκου, κάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τη σύμβαση της ΕΤΒΑ με τη ΜΙΝΕΡΑΛ στους εργαζόμενους, για να γίνει καθαρό υπό ποιο καθεστώς λειτουργεί η επιχείρηση, ενώ σημείωσε ότι "στο όνομα της προβληματικότητας του αμίαντου γίνεται προσπάθεια για αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων" και κατέληξε λέγοντας ότι "για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, πρέπει να γυρίσει στο δημόσιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ