Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατάλαβες;

ΜΕΓΑΛΕ εκσυγχρονιστή, άλλη μια τέτοια "νίκη πρώτου μεγέθους" και το κλείσαμε το μαγαζί τελείως. Αλλος ένας εθνικός θρίαμβος αρκεί για να πάμε μετανάστες στη Ζουαζιλάνδη.

***

Ναι, ναι για σένα λέμε. Μην κάνεις ότι δεν ακούς, κι ότι μιλάς με τον Τσουκάτο. Για σένα είναι όλα όσα ακούς τις τελευταίες μέρες.

***

Τι να κάνουμε, το κακό με αυτή τη χώρα είναι ότι οι πολίτες της δε σκέφτονται σαν τις οικονομικές εφημερίδες που είχαν θριαμβολογίες στα πρωτοσέλιδά τους για την άνοδο στο χρηματιστήριο και το καλό κλίμα στη Σοφοκλέους.

***

Ο υπόλοιπος κόσμος, δεν πήγε στη Σοφοκλέους, αλλά στο χρηματιστήριο του μπακάλικου και στις διεθνείς χρηματαγορές του σούπερ - μάρκετ. Κι εκεί οι μετοχές δεν πήγαιναν καθόλου καλά!

***

Ο Γενικός Δείκτης (τιμών κατανάλωσης) ανέβαινε σαν τρελός, ενώ ταυτόχρονα οι διεθνώς αναγνωρισμένος δείκτης Ε.Π. ΤΣΕ (Επίπεδο Περιεχομένου ΤΣΕπης) είχε πάρει αγρίως την κατιούσα.

***

Οχι, ούτε υποτίμηση έπαθε αυτός, ούτε διολίσθηση. Μιλάμε για κανονική... κατολίσθηση κι όποιος αντέξει.

***

Γι' αυτό Μεγάλε Εκσυγχρονιστή, όταν θα μιλάς στην Μαρία τη νοικοκυρά την επόμενη φορά από την τηλεόραση (όπως έκανες χθες με την ομιλία στη Βουλή) να προσέχεις τα λόγια σου και να μην της λες για νίκες!

***

Γιατί η Μαρία, το μεσημέρι θέλει να μαγειρέψει, οπότε πρέπει να πάρει ντομάτες, κρέας, ρύζι, τυρί και όλα τα σχετικά. Δε θέλει να πάρει ούτε "επενδυτικό κλίμα", ούτε "ευοίωνες προοπτικές", ούτε "ευρωπαϊκό οικονομικό οικοδόμημα".

***

Επίσης, η Μαρία έχει έναν άντρα τον Κώστα, που θέλει να πάρει σύνταξη και δεν του αρέσουν καθόλου αυτά που λες για το ασφαλιστικό. Κι έχει κι έναν γιο, τον Νίκο, που δουλεύει σε κάποιο αφεντικό και δε θέλει να πάρει μικρότερο μισθό από ό,τι έπαιρνε.

***

Κατάλαβες Μεγάλε Εκσυγχρονιστή; Καλά θα κάνεις να καταλάβεις. Για το δικό σου καλό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ