Πέμπτη 19 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πίεση για πιο σκληρά μέτρα

Η άσκηση εντονότερων πιέσεων στην κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει άμεσα σε πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, παραμένει η βασική "αντιπολιτευτική" γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ, όπως προέκυψε από τη χτεσινή σύσκεψη των τομεαρχών υπό τον Κ. Καραμανλή.

Παράλληλα, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που επικρατούν στο εσωτερικό του κόμματος για την απουσία αντιπολιτευτικής δράσης, έδωσε εντολή στα στελέχη του κόμματος να... ανεβάσουν τους "δείκτες αποτελεσματικότητας". Πράγμα που σημαίνει καθημερινές βάρδιες στη Βουλή, παραγωγή... επερωτήσεων (! ) και "ασφυκτικό μαρκάρισμα" από τους επικεφαλής των ΟΚΕ των αντίστοιχων υπουργών.

Αναφερόμενος στην υποτίμηση της δραχμής επανέλαβε ότι αποτελεί ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, διαπίστωσε ότι διογκώνεται καθημερινά ένα ρεύμα αντίδρασης στην κυβέρνηση και πρόβλεψε ότι παρά την ευφορία των τελευταίων ημερών, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες πιέσεις και κίνδυνοι για τη δραχμή. Ταυτόχρονα επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά σε γενναίες αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΚΟ όπως η Ολυμπιακή, οι αστικές συγκοινωνίες και η ΔΕΠ.

"Θυμήθηκε" ακόμα το ζήτημα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων λέγοντας ότι πρόκειται για "σκάνδαλο εν εκτροφή" και ότι η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής αποτελεί κράτος εν κράτει από το προσωπικό περιβάλλον του Κ. Σημίτη.

Προκειμένου να τονώσει το ηθικό των στελεχών του, εκτίμησε ότι η εικόνα της κυβέρνησης είναι πολύ κακή, αλλά καταλόγισε ευθύνες και στα ΜΜΕ που δείχνουν ανοχή, που είναι "αναντίστοιχη με το πλειοψηφικό ρεύμα της κοινής γνώμης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ