Τετάρτη 1 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΑΛΒΑΝΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ
Νέες φασιστικές απαγορεύσεις

Δίπλα στο φασιστικό διάταγμα της Κοινότητας Παλιού Κεραμιδίου Πιερίας και το μισαλόδοξο κήρυγμα από άμβωνος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα, που επιχειρούν να εθίσουν λαό μας με το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και ταυτόχρονα να τον αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα, αποκαλύφθηκε χτες, ένα νέο κρούσμα, που μάλιστα έχει και κάποια ιστορία, αφού έχει πραγματοποιηθεί από τις 26 Δεκέμβρη 1997!!!

Οπως αποκαλύφθηκε, το Κοινοτικό Συμβούλιο Πουλλίτσας Κορινθίας, με ομόφωνη απόφασή του έφτασε στο σημείο να επιβάλλει το δικό του... νομικό καθεστώς σε ό,τι αφορά τους Αλβανούς πολίτες που βρίσκονται ως εργάτες στο χωριό τους.

Η απόφαση περιλαμβάνει τα εξής σημεία, με κοινοποίηση προς το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου και τα τοπικά ΜΜΕ, που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν:1. Απαγορεύεται στα καταστήματα με οινοπνευματώδη ποτά, να πουλούν σε Αλβανούς, γιατί όταν αυτοί πίνουν γίνονται... επικίνδυνοι.

2. Απαγορεύεται η πρόσληψη Αλβανών για εργασία όταν αυτοί δε διαμένουν σε σπίτι του χωριού.

3. Απαγορεύεται επίσης η παροχή εργασίας σε Αλβανούς που δεν έχουν αποδεδειγμένα... καλή συμπεριφορά.

4. Οι κάτοικοι που απασχολούν Αλβανούς εργάτες πρέπει να το δηλώνουν στην κοινότητα.

5. Το ημερομίσθιό τους (σσ όσων "τηρούν τις προϋποθέσεις" να έχουν δουλιά) δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνάει τις 5.000 δρχ. (σσ φυσικά χωρίς ασφάλιση) για τη διάρκεια όλης της μέρας.

6. Οι κάτοικοι θα πρέπει για κάθε περιστατικό με Αλβανούς να ενημερώνουν την Αστυνομία και την κοινότητα.

Φυσικά, με αυτά τα ναζιστικής φύσης μέτρα δε συμφωνούν όλοι οι κάτοικοι του χωριού και αρκετοί από αυτούς τα καταγγέλλουν ανοιχτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ