Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αμερικανικό αντιτορπιλικό στον Πειραιά!

Χρησιμοποιούν τα ελληνικά λιμάνια σαν αναψυκτήρια

Σε "αναψυκτήριο" των πληρωμάτων του 6ου Στόλου έχει μετατραπεί η Ελλάδα. Από τις 10 μέχρι τις 14 Απρίλη θα βρίσκεται στον Πειραιά το υπερσύγχρονο αμερικανικό αντιτορπιλικό "Λαμπούν", προκειμένου να ξεκουραστεί και να ψυχαγωγηθεί το πλήρωμά του. Το πλοίο ανήκει στη δύναμη του 6ου Στόλου και κατά πάσα πιθανότητα θα αγκυροβολήσει στο Φαληρικό όρμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άφιξή του θα συνδυαστεί και με εκδηλώσεις "ελληνοαμερικανικής φιλίας", που με περισσή δουλοπρέπεια ετοιμάζει η κυβέρνηση και διάφοροι τοπικοί φορείς, γνωστοί συνομιλητές του Αμερικανού πρεσβευτής Ν. Μπερνς, που έχουν μεταβληθεί σε τοποτηρητές των αμερικανικών συμφερόντων.

Αλέκα Παπαρήγα: Δεν μπορεί να μείνει έτσι

Σχετικά με την επίσκεψη του αμερικανικού αντιτορπιλικού η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με δήλωσή της από τον Βύρωνα, όπου μίλησε χτες σε μεγάλη συγκέντρωση, τόνισε:

"Αυτή η επίσκεψη δε γίνεται για άμεσα στρατιωτικούς σκοπούς - όχι ότι τους δεχόμαστε κι αυτούς. Υπάρχει μια απόφαση του "Στέιτ Ντιπάρτμεντ" με την πρόταση της Αμερικανικής Πρεσβείας ότι στην Ελλάδα πρέπει να γίνει κάποια προσπάθεια να μειωθεί το αντιαμερικανικό πνεύμα. Η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο αντιαμερικανικό και αντιιμπεριαλιστικό πνεύμα σ' όλη την Ευρώπη. Εχουν λοιπόν αποφασίσει να έρχονται, κατά διαστήματα, φρεγάτες του αμερικανικού στόλου, να βγαίνουν οι ναύτες, να βάφουν σχολεία και να πηγαίνουν, μαζί με το λαό, στις ταβέρνες για να γίνει η συναδέλφωση. Δεν μπορεί να μείνει έτσι το θέμα. Στη Θεσσαλονίκη το έκαναν αυτό οι Αμερικανοί πεζοναύτες αλλά, χάρη στα παιδιά της ΚΝΕ, ματαιώθηκε (η προσπάθειά τους). Μάλιστα (οι νέοι της ΚΝΕ) χρησιμοποίησαν και ένα ευρηματικό σύνθημα: "Αυτοί που ματώνουν τους λαούς δε θέλουμε με κόκκινο αίμα να βάφουν τα σχολειά μας."


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ