Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Κλειδί, η λαϊκή συσπείρωση και η ενωτική δράση

Σε συγκέντρωση κατοίκων του χωριού Ζάρκο Τρικάλων μίλησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

"Αν και στ' άλλα χωριά της Θεσσαλίας και γενικότερα σ' όλη τη χώρα υπήρχε η λαϊκή συσπείρωση και ενωτική δράση που υπάρχει στο Ζάρκο, τότε και οι αγώνες της αγροτιάς θα ήταν πιο αποτελεσματικοί, αλλά θα δημιουργούνταν και προϋποθέσεις για να πάρει ο λαός μας τις τύχες του στα χέρια του".

Αυτά τόνισε ο Δ. Γόντικας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, σε συγκέντρωση κατοίκων του χωριού Ζάρκο των Τρικάλων.

Αφορμή γι' αυτή την επισήμανση ήταν η ενημέρωσή του από τον πρόεδρο της κοινότητας και υποψήφιο δήμαρχο Φαρκαδώνας Σπ. Τσιοτινό,τους κοινοτικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους αγροτικών και άλλων μαζικών φορέων του χωριού, για τους αγώνες των Ζαρκινών για τη λύση των προβλημάτων τους και την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Υπογραμμίζοντας το γεγονός της λαϊκής συσπείρωσης στον αγώνα - ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων - που παρατηρείται στο Ζάρκο, ο Δ. Γόντικας αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και στην αναγκαιότητα της δημιουργίας Κοινού Λαϊκού Μετώπου που προτείνει το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι το Μέτωπο θα είναι ικανό να κινητοποιήσει το λαό μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις και για την εφαρμογή μιας άλλης φιλολαϊκής πολιτικής, από μια άλλη φιλολαϊκή κυβέρνηση.

Αναφερόμενος δε στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, υπογράμμισε ότι ο λαός μας έχει τη δυνατότητα ν' αναδείξει Αρχές της Αυτοδιοίκησης - ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων - που θα συσπειρώνουν όλες τις δυνάμεις στην πάλη για την αντιμετώπιση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στη συνέχεια ο Δ. Γόντικας επισήμανε ότι τα αντιαγροτικά, αντεργατικά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση - λειτουργώντας σαν εντολοδόχος της ΕΕ και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου - δεν απέδωσαν ακόμα πλήρως, για να φανούν όλες οι βαριές επιπτώσεις στον ελληνικό λαό, ενώ αναμένονται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, κι άλλα πιο σκληρά μέτρα, που στοχεύουν να περάσει ο πλούτος σε ακόμα λιγότερα χέρια, ν' αυξηθούν περισσότερο η εκμετάλλευση των εργαζομένων, το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η υποβάθμιση της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού.

Μετά το τέλος της ομιλίας αναπτύχθηκε διάλογος και ο Δ. Γόντικας απάντησε σε ερωτήσεις από τους συγκεντρωμένους που αφορούσαν στην αποτελεσματικότητα των αγώνων, στην ένταση του αυταρχισμού της κυβέρνησης μέσω των δικών και καταδικών σε βάρος αγωνιστών της αγροτιάς, στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, στον πανικό που δημιουργούν κυβερνητικοί και άλλοι πολιτικοί παράγοντες και κυρίως τα ΜΜΕ σχετικά με την εγκληματικότητα λαθρομεταναστών κ. ά.

Την Κυριακή το πρωί ο Δ. Γόντικας παραβρέθηκε στο μνημόσυνο του Τάκη Παπανικολάου,που πραγματοποιήθηκε στα Μεγάλα Καλύβια με τη συμμετοχή πλήθους Τρικαλινών και το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στη Σέκλιζα της Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ