Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η συνέχιση του αγώνα, η καλύτερη τιμή στα 80χρονα του ΚΚΕ

Ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ σε εκδήλωση στην Πάτρα

Η καλύτερη τιμή στα 80 χρόνια του ΚΚΕ είναι η ένταση της δουλιάς των νέων κομμουνιστών, που θα ανοίξει νέες σελίδες στην 80χρονη ιστορία του Κόμματος.

Αυτό τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΝΣ Αχαϊας και οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας Πάτρας της ΚΝΕ.

Το περασμένο Σάββατο στο κλειστό Εθνικό Στάδιο της Πάτρας (Κουκούλι) συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές. Την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο Δ. Αρβανιτάκης μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία της ΝΕ Αχαϊας και του Γραφείου Περιοχής Δ. Πελοποννήσου του ΚΚΕ, άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΝΣ Αχαϊας της ΚΝΕ Ιορδάνης Δρακόπουλος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ν. Σοφιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στα 80χρονα του ΚΚΕ, με στόχο "να γνωριστούν οι νεότερες γενιές με τη δράση του ΚΚΕ και να φωτιστούν αμέτρητες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας". Ο Γραμματέας της ΚΝΕ πρόσθεσε πως οι νέοι κομμουνιστές τιμούν "τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους κομμουνιστές των ταξικών αγώνων, του ΕΛΑΣ, του Δεκέμβρη, του ΔΣΕ", τονίζοντάς πως "οι ήρωες μάς άνοιξαν το δρόμο του αγώνα που περπατάμε όλοι σήμερα". Σημείωσε την ανάγκη διαπαιδαγώγησης των μελών της ΚΝΕ από την ακούραστη δράση των εκπροσώπων της γενιάς αυτής. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες αλλοίωσης και επιλεκτικής αναφοράς στην ιστορία του ΚΚΕ που κάνει η αστική τάξη, αξιοποιώντας την έλξη που ασκεί η ιστορία του ΚΚΕ στους εργαζόμενους. Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στη δράση των μελών της ΚΝΕ, καθώς οι συγκεντρωμένοι τού "απαντούσαν" πως "οι 3 δεκαετίες ήταν η αρχή. Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική". Αναφέρθηκε στο κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει στη νεολαία, κάτι που καταγράφηκε και από τα αποτελέσματα των πρόσφατων φοιτητικών εκλογών με την άνοδο των ΠΚΣ και την πτώση της ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που αποδέχονται και στηρίζουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης. Τόνισε όμως, πως στη νεολαία υπάρχει απογοήτευση και αγανάκτηση, η οποία πολλές φορές μετατρέπεται σε οργή που συχνά ξεσπάει σκληρά ή οδηγεί στη φυγή προς την κόλαση των ναρκωτικών. Από την άλλη πλευρά όμως, κλιμακώνεται και η αμφισβήτηση, δυναμώνει το ρεύμα των νέων που επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης και του κοινού αγώνα. "Συνεχώς βλέπουμε περισσότερους νέους, χιλιάδες νέους, να συμμετέχουν στις φοιτητικές διαδηλώσεις, στα αγροτικά μπλόκα του αγώνα, στις εργατικές διεκδικήσεις, που γυρνούν την πλάτη στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, που συμμετέχουν και διεκδικούν", τόνισε ο γραμματέας της ΚΝΕ. "Απέναντι σ' αυτούς" συνέχισε, "εμείς προβάλλουμε το όραμα του σοσιαλισμού, προβάλλουμε την ιστορία των εργατικών αγώνων που είναι οδηγός για τη δράση μας: τον Μαρξισμό - Λενινισμό που είναι η απάντηση στην αστική ιδεολογία". Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε πως "απάντηση σ' εκείνους που κηρύττουν πως "δε γίνεται τίποτα", είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου που θα συγκρουστεί με την εξουσία των πολυεθνικών μονοπωλίων. Ενός μετώπου που θα συνδέει τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις με τις αιτίες που τα γεννούν, ενός μετώπου που θα αγκαλιάζει και θα συσπειρώνει όλα τα αγωνιζόμενα κοινωνικά στρώματα". Τόνισε πως η ΚΝΕ εργάζεται μ' όλες της τις δυνάμεις σ' αυτή την κατεύθυνση και οι συγκεντρωμένοι επιβεβαίωσαν τα λόγια του φωνάζοντας "Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική. Και τώρα και πάντα στην πρώτη τη γραμμή". Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε πως η ΚΝΕ βρίσκεται σε κάθε χώρο όπου ζει και δρα η νεολαία: στα φοιτητικά αμφιθέατρα, στους εργασιακούς χώρους, είναι μαζί με εκείνους που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς εξαρτήσεις από τα ναρκωτικά.

Αναφέρθηκε στην επικείμενη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών τονίζοντας πως σ' αυτή θα συγκρουστούν η λογική των διαχειριστών της κυβερνητικής πολιτικής με τις δυνάμεις που διεκδικούν πρόοδο και ανατροπής της κατάστασης. Σημείωσε πως οι δυνάμεις της ΚΝΕ θα συμμετάσχουν και θα στηρίξουν δημιουργικά τους αγωνιστικούς συνδυασμούς. Καταλήγοντας, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις τιμής των 80χρονων του ΚΚΕ και των 30 χρόνων από την ίδρυση της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας όμως πως "καλύτερη τιμή στα 80χρονα του ΚΚΕ είναι η συνέχιση των αγώνων του".

Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία με τη Μαρία Δημητριάδη και τον Γιάννη Θωμόπουλο οι οποίοι κάλεσαν τους νέους σε αγώνα για "να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια" και σημείωσαν πως όσο έχουν φωνή, θα τραγουδούν τα τραγούδια του αγώνα. Με τις μελωδίες τους ταξίδεψαν το κοινό "σ' αυτή τη γειτονιά", κάπου "σε μια γωνιά στην Κοκκινιά" όπου οι εργάτες "Παίρναν τη ζωή στα δυο τους χέρια σαν ποτάμι", εκεί που "καβάλα στον καιρό και στη βροχή" συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στον "ψεύτη κι άδικο ντουνιά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ