Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες των κατοίκων

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου

Επιβεβαιώθηκαν χτες στη Βουλή οι ανησυχίες των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής για τις επιπτώσεις που θα έχει στην περιοχή τους ο τρόπος χάραξης της περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού, καθώς ο Κ. Λαλιώτης παραδέχτηκε ότι "ορισμένες περιοχές θα έχουν όχληση" από την κατασκευή της Λεωφόρου.Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος,με αφορμή πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων, καταγγέλλοντας ότι ο υπουργός αγνοεί τη θέλησή τους που είναι θέληση όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ισχυρίστηκε ότι από το υπουργείο του έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, έχουν αυξηθεί τα κομμάτια της Λεωφόρου που θα γίνουν με σήραγγες. Χαρακτήρισε το έργο απολύτως αναγκαίο, αφού θα αποτελεί τον εξωτερικό δακτύλιο του Λεκανοπεδίου και ισχυρίστηκε ότι έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παρατηρήσεις των κατοίκων της περιοχής. Είπε δε ότι οι όποιες ενέργειες του υπουργείου καμία σχέση δεν έχουν με το τι θέλουν οι εργολάβοι και υπογράμμισε πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βελτίωση στη χάραξη του δρόμου, γιατί τότε θα μεταφέρονταν τα προβλήματα σε άλλους γειτονικούς δήμους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα διαμαρτύρονταν, όπως κάνουν σήμερα οι κάτοικοι της Α. Παρασκευής.

Ο Μ. Κωστόπουλος, απαντώντας στον υπουργό, τόνισε ότι με τα όσα είπε περί "όχλησης" των κατοίκων της Α. Παρασκευής επιβεβαίωσε ουσιαστικά τις καταγγελίες τους, την ίδια στιγμή που περιφρονεί τις διαμαρτυρίες τους και τις μελέτες του ΕΜΠ. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να παρέμβει επιτέλους και να μην κάνει το χατίρι των εργολάβων, οι οποίοι θα χάσουν λεφτά εάν γίνουν στοές στη Λεωφόρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ