Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Γιορτάστηκαν τα 80χρονα του ΚΚΕ στη Βουλγαρία

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Οργάνωσης στη Σόφια

Στις 21 Μάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Σόφια η εκδήλωση προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ που διοργανώθηκε από τις οργανώσεις της ΚΝΕ στη Βουλγαρία. Στην εκδήλωση, εκτός από 80 περίπου φοιτητές, παραβρέθηκαν και αντιπρόσωποι βουλγαρικών κομμάτων και κινήσεων. Πιο συγκεκριμένα: ο Α. Παούνοφ γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Μ. Μίντσεφ γραμματέας της Μαρξιστικής Πλατφόρμας του ΒΣΚ, ο βουλευτής του ΒΣΚ, Β. Βολκάνοφ,πρόεδρος της Βουλγαρικής Αντιφασιστικής Ενωσης, καθώς και αντιπροσωπείας της ΕΔΟΝ Σόφιας. Χαιρετισμό έκανε και αντιπροσωπεία της ΔΟΜΕ (Ελληνες πολιτικοί πρόσφυγες στη Βουλγαρία) οι οποίοι μίλησαν σαν βετεράνοι του Κόμματος που γνώρισαν από κοντά ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία του Κώστα Βουλγαρόπουλου,μέλους της γραμματείας της ΚΕ, καθώς και προβολή της ταινίας αφιερωμένης στα 80χρονα. Ο Κ. Βουλγαρόπουλος ανάμεσα στα άλλα τόνισε την τεράστια προσφορά του Κόμματός μας στον ελληνικό λαό, το οποίο πάντα πάλεψε για ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και πρόοδο σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ύπαρξής του από την ίδρυσή του ως σήμερα, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσής του, την ανάγκη δημιουργίας του ΑΑΔ μετώπου, ώστε το λαϊκό κίνημα να περάσει στην αντεπίθεση και να ανατρέψει τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. Γενική ήταν η εκτίμηση μετά το τέλος της εκδήλωσης ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες και ενισχύουν την επαφή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με τους φοιτητές του εξωτερικού.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνδιάσκεψη της ΝΟ Βουλγαρίας της ΚΝΕ, που παρακολούθησε ο Νίκος Κούρος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συζήτηση τέθηκαν και εξετάστηκαν ζητήματα σχετικά με τη δράση της ΚΝΕ στο κίνημα των φοιτητών του εξωτερικού, καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων με βουλγαρικά κόμματα και οργανώσεις. Εγινε φανερό ότι ο φοιτητής του εξωτερικού αποτελεί εύκολο θύμα στον καινούριο "εκσυγχρονισμένο" κόσμο και χτυπιέται αλύπητα σε όλους τους τομείς (οικονομική δυνατότητα λόγω της υποτίμησης, εκμετάλλευση από Ελληνικό και Βουλγαρικό κράτος, υποτίμηση πτυχίων, ναρκωτικά κλπ.). Χρέος της οργάνωσης είναι να πρωτοπορήσει στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος προς αυτή την κατεύθυνση, να βοηθήσει όπως και όσο μπορεί στη δημιουργία του ΑΑΔ μετώπου. Τη συνδιάσκεψη παρακολούθησε και έκανε παρέμβαση ο Κ. Βουλγαρόπουλος μέλος της γραμματείας της ΚΕ. Η συνδιάσκεψη τέλειωσε με την εκλογή του νέου Νομαρχιακού Γραφείου και Γραμματέα τον Βασίλη Κούδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα παζάρια αρχίζουν (2005-06-28 00:00:00.0)
Ενθαρρυντικά βήματα στους σπουδαστές (1999-03-04 00:00:00.0)
Συνδιασκέψεις της ΚΝΕ (1998-03-21 00:00:00.0)
Εντονη ανησυχία για την αστάθεια στην περιοχή (1997-03-07 00:00:00.0)
Η κυβερνητική εντολή στους Σοσιαλιστές (1997-01-29 00:00:00.0)
Η "διελκυστίνδα" συνεχίζεται... (1997-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ