Τρίτη 7 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξαναδικάζονται οι αποκαλύψεις Γιαταγάνα

Στο 5μελές Εφετείο της Λάρισας εκδικάζεται η έφεση της πρώην εισαγγελέα, που την καταδίκασαν γιατί αποκάλυψε αποφυλάκιση μεγαλέμπορου ναρκωτικών και κυκλώματα στις φυλακές

Εκδικάζεται, αύριο Τετάρτη στις 9.00 το πρωί, στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, η Εφεση κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία είχε επιβληθεί ποινή: 18μηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή, 300 χιλιάδων δραχμών πρόστιμου και στέρησης των πολιτικών της δικαιωμάτων για δύο χρόνια στη γνωστή εισαγγελέα Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα.Κι αυτό, επειδή το δικαστήριο θεώρησε "ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και ψευδορκία" όσα είχε αποκαλύψει η πρώην εισαγγελέας με μήνυση που είχε καταθέσει κατά δικαστών που απελευθέρωσαν παράνομα, το 1986, το μεγαλέμπορο ναρκωτικών Σαϊτ Σαμπάν και για ύποπτα κυκλώματα των φυλακών και τις άθλιες συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων στις φυλακές Επταπυργίου Θεσσαλονίκης.

Η πρώην εισαγγελέας Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα είχε μηνύσει τους δικαστές Αθανάσιο Νατσιόπουλο, Βασιλική Μπούρα και Μαρία Βασματζή πως άφησαν ελεύθερο τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης 24 χρόνων γιατί θεώρησαν πως είχε εκτίσει ποινή 19 ετών, ενώ ήταν στη φυλακή μόλις 19 μήνες! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως μετά τις καταγγελίες της εισαγγελέα Γιαταγάνα, σε έρευνα που έκανε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ανδρέας Φλούδας σχετικά με το αποτέλεσμα δικών που αφορούσαν υποθέσεις εμπορίου ναρκωτικών, διαπίστωνε ότι 9 στις 10 υποθέσεις παρουσίαζαν ελλείψεις...

Ωστόσο, η μήνυση της Γιαταγάνα τελικά τέθηκε στο Αρχείο, ενώ κατέθεσε μήνυση εναντίον της ο πρόεδρος του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερο τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών! Στη σχετική δίκη τόσο ο Α. Νατσιόπουλος όσο και οι άλλοι δύο δικαστές υποστήριξαν, πως έγινε λάθος και η απελευθέρωση του μεγαλέμπορου ναρκωτικών Σαμπάν δεν είχε δόλο, αλλά στηρίχτηκε σε ένα δικαστικό έγγραφο, το οποίο, όμως μυστηριωδώς εξαφανίστηκε... Η πρώην εισαγγελέας, τελικά, δικάστηκε χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης καθώς, μια μέρα πριν τη δίκη, ο συνήγορός της δήλωσε "κώλυμα", ενώ η ίδια αρνήθηκε να υποβάλει ερωτήσεις στους μάρτυρες κατηγορίας, θεωρώντας προσβλητική και εχθρική τη στάση τους.

Στην απολογία της, τότε, η Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα τόνισε πως τα ίδια τα γεγονότα την έχουν δικαιώσει καθώς, όπως αποδείχτηκε και από την Ιντερπόλ, ο Σαμπάν ανήκει σε κύκλωμα που διοχετεύει το 80 - 90% των ναρκωτικών που διακινούνται στα Βαλκάνια! Επίσης, επεσήμανε το γεγονός πως η δική της μήνυση μπήκε στο αρχείο, ενώ παραπέμφθηκε η ίδια και καταδικάστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ